filmist ja telekast (Iron Sky/Drive/ETV)

pikapeale olen reisist toibunud ja vaikselt tagasi tavaellu loksunud, peaaegu.
ilmselged märgid lihtsustavad valikuid. vastuvoolu ujuda ei ole mõtet, kui seda just ellujäämiseks vaja ei ole (eks tuleb muidugi seda ka ette).

peale filmi arutasime M.-ga, et täiesti arusaamatu, miks Iron Sky ikkagi alla 12 keelatud on. keskmiseks kolemultikas või aruvitmängus on vägivalda oluliselt rohkem, mingeid alaealistele sobimatuid stseene otseselt ei ole. lugu ise on piisavalt selline, et mu laps ilmselt elaks sellele vägagi kaasa. minu jaoks oli stoori üldisena selline üsna lihtne, aga muidugi oli seal päris totakat irooniat sees (sellest tõesti laps ilmselt aru ei saaks) omajagu. ilma selleta oleks see film ilmselt väike pettumus olnud. nojah, efektid olid ka vinged muidugi. ja saundträkk oli ka selline üsna üllatav kohati. või siis veidi vastuoluline.
tegelikult tuli meil pärast mõtteid ka, et mismoodi seal neid suhteid oleks võinud teistmoodi keerata, et lõpp liiga läägelt hollivuudiks ära poleks kiskunud 😛

õhtune Drive ETV pealt oli palju vähem hollivuud. ja palju vägivaldsem, reaalselt vägivaldsem, mitte arvutimängulikult. kinno ma seda vaatama ei jõudnudki, aga suurel ekraanil oleks seda mu jaoks äkki natuke palju olnud.

ETV, jajah, on suvine spordikanal meil nüüd. kusjuures ma mäletan päris selgelt, et ETV2 loomisel neli aastat tagasi oli üks suur põhjendus see, et sport läheb siis 2 peale peamiselt. jalka aga näitas, et nüüd on lihtsalt kaks kanalit, kus sporti näidata. ja kui on sport, jäävad lastesaated endiselt ära. nõme igatahes.
teisalt polegi vaja suvel hullult telekat vaadata (mitte, et ma seda muidugi väga teeks).