kontrolli küsimus

mulle on viimastel aastatel aina enam ja enam tundnud, et see, kuidas meil (minul ja ühel teisel isikul siis, täpsustamata) see asi (loe: suhtelõpp) omal ajal läks et ehk me ei suhtle, on jätnud ära palju jama. mitte, et alati peaks jama tulema. aga mingeid muid kummalisi situatsioone.

nagu, ma olen nii iseenda kui teiste pealt näinud, et teatud hetkedel tekib mingi kontrolli omamise küsimus. et ehk, olgem ausad, kui just ilgelt tülis pole eksiga (vahel ka siis), siis kuni omal mingit uut kaaslast pole, on jube lihtne iga probleemi (ja mitte ainult) korral pöörduda eksi poole. onju? no et kraan tilgub või et pole kellegagi lõunale minna (kuigi muidu said ju käidud suvaliste sõpradega) või et korraga tahaks koos eksiga minna tema sõbra juurde, kuhu kunagi varem pole oma nina toppinud, kuigi on kutsutud.
ma olen seda teinud ise, seda on tehtud minuga, no ja teevad teised ka. nähtud kõrvalt küll ja küll.

saaremaal sõbrannaga just arutasime, et tegelikult on see veider teema. kusjuures see, et mahajäetud pool (olgu, ma tean, et need asjad ei ole nii ühesed enamasti ka) üritab väikeste abipalvetega ja huviga teise poole vastu veel enda jaoks mingit pettekat tekitada, on isegi nagu mõnevõrra mõistetav. kuigi, noh, mitte kõige taiplikum käitumine (tohib, ma vaatan ka peeglisse nüüd?). teistpidi on aga veel arusaamatum, et ehk kui nö mahajätja ikka muudkui edasi torgib. nagu H. väljendas, et kui on läbi, ega siis pole midagi parata, peab leppima ja pole mõtet mingeid imelikke viisakussidemeid hoida rohkem, kui hädavajalik.
aga igal juhul on tegemist kontrolliga. pisike check, kui palju sa teist veel mõjutada suudad. kuidas ja kas ta reageerib. pisike kerge teadmatu manipulatsioon. äkki..
ning jah, eks reageerimine on kohati harjumuslik, kohati ehk mingi südametunnistuse teema, kohati mõtlematus. kohati allumine natuke teadlikumale manipulatsioonile (mida muidugi manipuleeritav sellisena ilmselt ei näe).

aga just viimastel aastatel olen adunud, et selline kontrolli kontrollimine pole kohe üldse mõistlik ning jah, minimaalsel suhtlusel (kasvõi mingi perioodi jooksul) on ilmselgelt ka omad plussid täitsa olemas.