kõrvitsa-šokolaadimuffinid jõhvikaglasuuriga

novot, kuna mu selle kuu postituste hulk on viimase aja kohta nagunii ebanormaalne, siis nüüd on juba pohlad (või jõhvikad) ja võib muretult veel postitada.
näiteks panen kirja selle retsepti, sest laps kiitis heaks ja kuigi nö põhja leidsin ingliskeelsest netist, ei saanud ma seda ometi kohendamata jätta. küpsetised ja kohendamine on minu jaoks üsna riskantne tegevus, seekord siiski õnnestus.

retsept 12le muffinile:
100-125g võid
300g kõrvitsat
4spl vett
2 muna
180g suhkrut
3,5dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1,5tl piparkoogimaitseainet (või sega ise kokku oma maitse järgi)
100g tumedat küpesetusšokolaadi või -tükke

tükelda kõrvits ja pane veega keema. peale keematõusmist keera kuumust maha ja keeda 5-7 minutit, sõltuvalt tükkide suurusest, kuni tükid on pehmed. jahuta veidi ja püreesta nt saumikseriga. jäta jahtuma, vajadusel nt külmaveekaussi.
sulata madalal kuumusel või, lase samuti jahtuda.
tükelda šokolaad.. no ja seda võib alati natuke rohkem olla, šokolaadi peaaegu et ei saa liiga palju olla 😛
vooderda muffinivorm paberitega ning pane ahi sooja 200 kraadi peale.
sega omavahel kuivad ained – jahu, küpsetuspulber, maitseained suures kausis.
teises anumas vahusta munad suhkruga, lisa jahtunud või ning kõrvitsapüree, sega korralikult ning vala kuivainete hulka. sega, ikka sega. lõpuks lisa šokolaaditükid, sega veel natuke ning täida vormid.
küpseta selle 200 kraadi juures nii 25-30 minutit.

jõhvikaglasuur:
100g tuhksuhkrut
3-4tl sidruni- või laimimahla
3-4tl jõhvikapüreed
sõelu tuhksuhkur kaussi, lisa alustuseks 3tl kumbagi mahla, hõõru. kui glasuur on liiga paks, siis lisa veel veidi mahla. hõõru veel, kuni glasuur muutub läikivaks. mahlade vahekordi võib ka muuta.
kaunista jahtunud muffinid glasuuri ja jõhvikaga 🙂