kuulõpp

oujee. see minu jaoks imelik kuu saab läbi.
kotis elamine veel mitte.

siinkohal natuke sellest, kuidas me kortermajade remondikogemusi vahetasime. mul on isegi hästi, küte sees ja majale pannakse lihtsalt kihte peale. aga põnevam on sellel, kellel umbes paar kuud tagasi kisti radikad ja soojatorud ära ning nüüd äsja jõuti selleni, et paigaldati uued radikad. torusid veel mitte. ‘tark ei torma’, nagu sõbranna tõdema pidi. seda hoolimata lubatud-kokkulepitud tähtaegadest.
ja teha ei ole mitte midagi. reaalselt peaksid olema igasugused mõjutusõimalused nagu leppetrahvid, viivised jms, aga paistab, et see neid firmasid ei morjenda.
no nagu meilgi. algul pidi valmis olema homme algava kuu lõpuks, viimane mail oli aasta lõpu kohta, aga minu siiras arvamus on, et kui järgmise kellakeeramisega märtsi lõpus tellingud maas on, siis see on suur võit.
üleüldse on ogar sellise asjaga alustada sügisel, minu meelest. aga eks ma mõistan ka, et valikuid väga ei ole.
ma võin veel öelda, et tellingud panid meil üles soomlased, maja ühte otsa teevad lätlased ja teist eestlased. ja aastat viis tagasi remonditud koridor näeb välja, noh, nii, et vajaks remonti. olgu, see ei ole nii hull ka, aga siiski. kusjuures ei ole need mitte ainult üürnikud, kes seal laamendavad.
üleüldse on kortermajade remondijuttude kuulamine huvitav tegevus. ma ei hakka praegu rohkem näiteid tooma, kuigi hetkel meenub neid nagu varrukast.

siinkohal tervitan lisaks seda peret, kes parimatel aegadel, kui oleks olnud võimalus suur hulk maja remonditöid nelja korteri lisandumise hinnaga ära teha ning kogutud + laenuraha eest oleks fassaadi saanud, leidis, et nemad ei soovi, et nende peale keegi elab ning kes ca pooleteise aasta pärast ära kolisid. siis, kui juba uus katus tehtud oli.

see viimane seostub selle teemaga, et noh, raha.
uus kuu jah, uued arved, uus hambaarst, loomaarst.. uued kontserdid..
nojah.