kasvab koolilapseks

täna käis laps koolitesti tegemas. kuigi ma peaksin vist ütlema, et käisime, sest mina olin ka koolis. sisuliselt oli tegu tasemetestiga, sest konkurssi hetkel ei ole.
küsisin pärast, mis seal oli siis ka. see lugu, mis neile loeti ja mille järgi nad joonistasid, räägiti mulle põhjalikult ümber. muu osa kohta öeldi ka, et ei midagi keerulist. muuhulgas sain ikka välja pinnitud, et mõni lauseke oli ka lugeda olnud. aga ikkagi ei olevat raske olnud.
minu laps ja lugemine. siiani on see üsna hell teema olnud.
ega raamatu taha ma pole teda eriti siiani saanud. eks tal ole omal ka see vist, et ei oska õieti veel ja siis pelgab pisut. tegelikult on viimasel paaril nädalal päris vingeid lugemisi olnud. nälgajäämist karta ei ole, turul luges kokku ‘VÄRSKE SEAMAKS’ ja poes ‘RIISI-MAKRASALAT’. eile valgusfoori taga oodates sai kokku ‘RANNAMÄE PARKLASSE’ ja täna ujumisprille ostma minnes ‘MAINORI KÕRGKOOL’ (selle ‘kõrgkooli’ juures ma natuke aitasin, g ja k keskel koos tekitas väikest segadust). niimoodi vaikselt omaette lugedes tuleb mu meelest pareminigi välja, kui kõvasti veerides.
aga üldiselt on päris kummaline. minu pisike RM sätib kooli minema. suureks poisiks kasvab ära…