mulle ei meeldi videod online-uudistes

viimasel ajal on väga popiks läinud, et uudise kirjutamise asemel pannakse netti hoopis video uudisest. ehk kui lugu on olnud telekas ja mingi online-väljaanne tahab selle omale panna, siis selle asemel, et sellest ise lugu teha, kasutatakse valmis (kellegi teise poolt toodetud) videot.
ja vot mulle see ei meeldi. minu jaoks on online-ajakirjanduse juures, nii vähe-palju kui ma seda loen, oluline see, et ma saan kiirelt ülevaate asjast. video võib olla minutit 5 pikk, no enamasti ei ole. aga reeglina on see video pikem kui mul kuluks aega uudisele pilgu heitmiseks. nii et 99% videouudiseid jääb minust puutumata.
see video võiks ju kusagil seal uudises olla või link videole või midagi. et need, kellel on aega ja tahtmist näha videona või kes ei viitsi-oska lugeda, saaksid ka selle loo kätte. aga kaks rida sõnalist sissejuhatus ja siis video…
nojah, ma ei tea ju. võib-olla enamikele see just sobib rohkem. et äkki ma olen mingi imelik friik või midagi. aga isegi juutuubi videote linkide mulle saatmine on kahtlane – sest üsna tihti sulgen ma need 20 sekundi pärast.
ning ma ei tee siin maha videouudist kui sellist. aga jätaks selle jaoks lihtsalt oma kanalid ja tv-s olnud huvitava loo võiks ajakirjanik looks kirjutada, mitte lihtsama vastupanu teed minna.
P.S. ma olen ikka vana ja konservatiivne, selgub.
P.P.S. ma püüdsin mõelda pealkirja ka postiivses mõttes. aga ‘mulle meeldivad kirjalikud uudised’ ei anna päriselt mõtet edasi. kuigi just nii see ongi.