mingid fotomõtted

eelmisel nädalal torkas taaskord pähe see mõte, mis on seal ammu olnud, aga mida ma pole väga konkreetselt teadvustanud vist.
vähemalt minu tutvusringkonnas on nii, et naissoost fotograafid hangivad vajamineva tehnika ja kasutavad seda. keegi ei osta eriti mingeid vidinaid niisama või ei vaheta nalja pärast midagi välja. tehnika on ja sellega tehakse tööd või siis mittetööd, vastavalt vajadusele.
mehed aga hangivad mingeid uusi asju, et ‘mängida’ nendega. vahetavad oma vidinaid tihemini ja üldse. neil on tihitpeale kapis fotoasju, mida tarvitavad üliharva. ma mõtlen, et sihtotstarbeliselt. aga ikka on vaja asju, et katsedada ja proovida. ilma tegelikut vajaduseta.
võib-olla see muidugi ainult tundub nii.
võib-olla on meestel lihtsalt rohkem raha ‘mängida’.
aga tulemus on see, et kui on valida, siis eelistatakse meesfotograafi. sest – ma ei tea, miks. tundub vist, et tehniline ala ja mees valdab paremini.
vahel on tahtmine oma kaamera päriselt nurka ära visata.