sony softid asjade maailmas

kui ma omale poolteist aastat tagasi mp3-mängija ostsin, siis uurisin oma meelest tausta piisavalt. aga nagu selgus, on Sony pisike lilla pulk iseendast küll hea ja tõhus, aga muusika sinna tõmbamine on tõeline pain in the ass. nimelt niisama kopimine või lohistamine ei aita, siis ta võtab neid faile lihtsalt kui mälupulgale lohistatud infot. et muusikafailid ka esitatavad oleksid, selleks on Sonyl mingi SonicStage nimeline soft. suur ja aeglane. idee poolest kasutatav muusikaesitajana ja -organiseerijana, tegelikkuses hirmus kohmakas.
see peab olema igas arvutis, kus tahan oma mp3-mängijale mussi peale tõmmata. külas ju ei hakka installima? lisaks teatab ta Firefoxi peale, et ei suppordi seda brauserit, kasuta IE. uhh!
seoses lauaarvuti uuenemisega kodus kerkis taas see teema. guugeldasin siis ja leidsin, et kui aastat poolteist tagasi ei suutnud ma erilisi alternatiive leida, siis nüüd mõned on. uurisin veidi leitud linke ja otsustasin mp3 manageri nimelise softi kasuks. natuke tekitas kahtlust küll see, et kas Sony oma soft (no ma ei suuda enam hästi usaldada), aga teisalt meeldib see idee, et see installitakse mp3-mängijasse ja seega saan ma muusikat peale laadida suvalises arvutis.
ma nüüd teisi ei proovinud, aga põhimõtteliselt olen peaaegu et rahul. muusika läheb peale ka suht aeglaselt, aga soft ise on pisem ja veidi kiirem. faile saab kustutada ja peale tõsta, muud mul polegi nagu vaja.
miinus: shuffle ei tööta. muide, avastasin, et mu shuffle (mis oleks hea eestikeelne vaste, no ei löö pähe midagi?) mängis järjekindlalt ainult väikest valikut mu lugudest. ongi nüüd vahelduseks hea järjest kuulata, mis mul seal on. kuigi noh, vahel tahaks ju suvalises järjekorras ka lasta.
ah, igatahes. nüüd võiks vaikselt uurida, kuidas SE telefoni soft ikkagi korralikult töötab, siiani olen seda ainult minimaalselt kasutanud.