selver tuli auuli

Sõle tänavale ehitati Selver. jee, julges üks poekett ka ‘auuli’ tulla. teada puha, PõhjaTallinn, kahtlane kant, kesse seal ikka poes käib. ega veel tahapoole ehitada on ilmselt juba poeketi enesetapp. teatavasti elavad PõhjaTallinnas ainult mingid eriti .. eem .. vaesed tegelased (mis sellest, et kinnisvarahinnad tõusevad seal hullu moodi) – vahest ehk Kalamaja välja arvatud (vähemalt nii näib olevat üldine arvamus).
miskipärast tundub mulle, et isegi Võru Selver on suurem, aga võibolla pole ka.
igatahes nii palju kui ma olen sealt mööda sõitnud, on sealne pisike parkla peaaegu või päris täis (päevasel ajal peaaegu, nö tipptunnil pungil täis); poes olen käinud ühe korra keset päeva, rahvast oli palju, kitsas oli, kuuest või viiest olemasolevast kassast töötas kolm ja seda oli ilmselgelt vähe.
okei, umbes 10 päeva lahti olnud alles ja laadapäevad. aga – mis siis kui see jääbki umbes nii? sest edasi põhja poole ei olegi ju ühtegi vähegi korralikumat poodi? noh, on muidugi mingid poed, isegi mingi alati täis Säästukas Sitsi peatuse juures (alati täis tähendabki alati täis. enne avamist on juba vähemalt paarkümmend inimest ukse taga ootel) ja Kajaka turg, aga no kuulge? Selverist Mustamäe poole peatusejagu on teine alati täis Säästukas ja Minski pood, veel edasi jõuame Kristiineni – mis pole üldse kaugel nt ühsitransaga, aga ääretult ebamugav on ikkagi kompleksini jõuda ja toidupood on ka kusagil sügavustes. Õismäe poole minnes jääb Merimetsa Selver, mis on päris hea lahendus suvel, kui minna jala läbi Stromka – aga jälle, üle hipodroomi ristmiku minemisega on päris tüütu. ja kolmandale poole on siis Põhja Rimi, mis on nagu on (no hädaga on ka; aga väga hädaga on Rahu pood ju samamoodi ka).
nojah. ma pole mingi poe- ja ostuhull reeglina (enda arvates vähemalt) ja tegelikult ei poolda kuidagi mingit ketistumist ja loodan, et jäävad ka väikesed poed ja eriti Minski pood alles, aga ma ei saa aru, miks peetakse PõhjaTallinnat kohaks, kuhu ei või isegi paari suuremat poodi tekitada, ujulatest vms rääkimata?
teate, ja ma ei taha siia mingeid valimislubadusi nüüd. et kuidas 5a jooksul saan ujula, 3 selvehalli, 2 autopoodi, 4 bowlingut jne. sest ma lepin vähemaga ka; kummaline on lihtsalt mingi eelarvamuslikkus selle linnaosa suhtes.