rendell

seekordne Rendell sai lennult läbi.nagu ikka. ehk on ka järgmise palgapäeva järel Apollos müügil mõni, mida mul veel pole. soovtatavalt mitte-Wexford, kuigi käib ka see /sest teistest on mul vaid üksikud puudu/. üleüldse, peaks jälle nimekirja tegema, et mis mul on ja mida pole 😉
et miks ma Rendelli fännan? olen kunagi kirjutanud:
‘Ruth Rendelli on nimetatud Agatha Christie mantlipärijaks. Minule isiklikult meeldib ta rohkem, kui Christie. Tema raamatud pole mitte lihtsalt kriminaalromaanid, vaid neil on ka tugev sotsiaal-psühholoogiline tagapõhi. Rendelli raamatutes avaneb tihitpeale kuritöö taust, peamine polegi kuriteo lahendamine kuivõrd peen psühholoogiline lähenemine inimeste käitumisele ja teadvuse tagamaadele.’
Wexfordi lood on klassikalisemad krimkad, ikka et kuritöö ja siis sealt edasi juurdlus kuni lahenduseni. ka päris huvitavate nüanssidega.
ja siis kirjutab ta veel pseudonüümi Barbara Vine all. kui Rendelli raamatute tegevus toimub nende kirjutamise ajas, siis Vine raamatud on sellised, kus kas kuritegu ise on toimunud minevikus või viivad mingid olulised niidid minevikku. tavaliselt on siiski tegu mõne minevikus toimunud hämara asjaga, mida uuritakse tänapäeval.
alati sobiv kingitus mulle on mõni Rendelli/Vine raamat, mida mul veel riiulis ei ole 😀