soojad õhtud mingis teises dimensioonis

päikesehelk paistab kardina tagant ja ma lähen maasikaid otsima. puri-surfilauavarustust veel pakitakse ja möödun sealt mingi ringiga.
hiljem, tagasi suundudes ei hakka ringitama ning ajan hoopis paar sõna juttu. jah, oleks võinud seda ju varem teha ja ikkagi midagi ise ka proovida. aga ei jaksanudki, pikk ning veidi väsitav nädalavahetuse töisepoolne päev selja taga. kuigi kuskil hinges ikka kripeldab. äkki see oleks veidi ergutanud.
kuid kas olekski vaja läinud?
sel ööl magan paremini kui eelmisel. kuigi palavik on ikka kusagil läheduses tuntav.

äikeseõhtu eelselt on kummaline kulgemine ning seejärel tundide kaupa ootamist haigla ooteruumi jahedas kunstvalgustatud steriilsuses. kaob ajataju, kaob kohataju. lõpuks ei adu kella vaatama isegi, mis on aeg ja kaua on oodatud. aga mingiks hetkeks see ei omagi enam tähtsust. tundub, et kogu mu elu möödubki seal vastuvõturuumis istudes ja teiste inimeste muresid kuulates.
ühel hetkel siiski tituleeritakse mind abikaasaks ning jagatakse infot. suundun korra vaatama, takkajärgi on tunne, et ma olin liiga pealiskaudne. aga ega pikem käehoidmine poleks ka midagi juurde andnud.
kui ma asun teele, et selgusejärgselt mõned vajalikud asjad ära toimetada, sähvib taevas imelist äikest, otse mu sõidusuunal. ja siis veel. ja veel.
vihma ma väga ei saagi.
aga enne mind sadanud vihm aurab kuumalt asfaldilt vastu. vihmaudu hämaral maanteel.
tagasisõites pole enam väga liiklustki. vastutulevate autode tuled aga miskipärast pimestavad järjest.

üleväsinuna koju jõudes meenub, et oli Laadapäevade viimane päev ning paar suuremat ostu, mis ma planeerisin ja mille jaoks auto oleks abiks olnud, jäidki sooritamata.