talveuni

kas sellel, et ma viimasel ajal umbes kell 10 õhtul tunnen, et ma ei jaksa enam hetkegi toimetada ja pean KOHE magama saama (tegelikult on see tunne juba paar tundi varem) on seos sellega, et ma õhtuti püüan vähem süüa? samas ei tähenda see, et ma hommikuti kergemini üles saaksin, ikka magaksin meelsasti päeva takkaotsa maha. kui ma õhtuti näksin, siis ei ole nii unine, veider nagu või mis?
teisalt, ma olen alati kahtlustanud, et tervislikud eluviisid on natuke kahtlased. just täna lugesin (paar tundi peale joogatundi), et kuskil ‘meerikas ilmus mingi tõsine artikkel jooga kahjulikkusest. a nojah, kui samas kirjutab keegi, et ta sai ka mingi vigastuse joogatunnis, sest klass oli liiga täis ja ta oli mingis imelikus asendis, no siis ma ka ei tea. teengi järelduse, et kui nüüd seda va tervislikkust propageeritakse ja KÕIK sellega tegelema hakkavad, siis tekivadki ju sellised probleemid. ning kui tegelejaid on palju, siis ikka ‘juhtub’.
muuhulgas, kui me tahaks, et kõik maakera inimesed sööksid mahetoitu (tervislik ju?), siis see ei oleks lihtsalt võimalik. sest sellekt on vaja rohkem põllumaad, kui meil kuiva maad ongi. teisalt, muidugi, eks siis jääks tugevamad ellu – aga ma ei ole kindel, et ma nende hulgas oleksin. sest kui ma nii palju magada tahan, siis ma ilmselgelt ei ole tugev. eelised oleks aga ilmselt nendel arenguriikide inimestel (ja ka hulgal eestlastel), kes ongi harjunud sööma imevähe ja siis, kui midagi kätte satub. muuhulgas pole neil vajadust näiteks tervislike eluviiside järele, sest neil kulub kogu energia enese elushoidmiseks. läänemaailma figuuriprobleeme neil ka ei tohiks olla.

unine inimene ei tohi blogida, vaat, mis selles nüüd välja tuli.
ahjaa, muidugi, kui on ikka vaja seepärast tervislik olla, et mingid näitajad on väga paigast ära, on natuke teine asi. siis ilmselt tasub natuke end hoida. kuigi lõpuks sureme maha nagunii.

kultuurne aastaalgus jätkub. esmaspäeval oli kino, eile oli Tartu (kindlasti on see mõne tartlase meelest kultuuriüritus), homme on kontsert.