suvised reisiplaanid – tehtud!

sellesuvine reis toimub lapse tellimusel. niipea, kui ta kuulis Legolandi olemasolust, tahtis ta (oh üllatust küll) sinna minna. isegi jõulusoovid olid temaatilised. ja sünnipäevakingi soovid. lisaks muidugi taskurahast kõrvalapanmine ja muidu saadud raha kõrvalepanemine (nt vanavanemad vahel ikka annavad talle raha). no ja needsamad vanavanemad ongi tegelikult reisi põhitoetajad. omade jõududega me veel koguksime seda raha. aga nüüd on piletid ja ööbimised kõik ostetud.
jajah, ostetud. viis kuud ette. mis tundub täiesti hullumeelne, sest ma üldiselt ei kipu olema selline pikalt reiside etteplaneerija, pigem on enamasti tegu emotsionaalsete otsustega (mis on hetkel võimalikud teostada, muidugi). mõned erandid on küll ka. või noh, palju ma tegelikult üldse niimoodi lihtsalt reisimise pärast reisinud olen.. aga see selleks.
igatahes lennupileti hinnad tõusid üleöö ja ööbimisega läks ka kummaliselt. hind veel ei tõusnud ja odavaid kämpingumajakesi oli veel kenasti saada (arvtasime ja arutasime igatpidi; seal on viiesele seltskonnale ka hotellivariante, aga jäime siiski kämpingu juurde) – aga samamood üleöö ei olnud hoopis seda veidi kallimat, kus on tualett majas. viis kuud varem! see pani küll mõtlema, et äkki oleks pidanud reisi tooma rohkem suve alguse poole, kuigi ka see pole veel päris tipp-periood. aga kuna lennupiletid olid olemas, siis midagi, võtsime ilma tualetita maja. enne muidugi sobrasin mööda netti ja uurisin arvamusi selle kämpingu kohta ning õnneks oli mitmes kohas ära mainitud, et see üldkasutatav tualett on ka päris korralik ja puhas. ja lapsed on ka juba suured ju kõik, nii et saame hakkama.
ja kui juba korra sinna minna, isegi ilma autota, siis tuleb veidi rohkem ringi vaadata. nii et lõvipark ja veepark on ka kavas.

ja veel, neile, kel sama reisi vastu huvi (Billundi omast siis jutt), me mõtlesime autoga mineku peale ka, aga see ei tule odavam kui Riiast lennukiga. laevaga ülesõit Rootsi on juba päris kallis, söögid tee peal, vähemalt üks lisaööbimine mõlemal suunal (lastega ei kihuta laevalt ilma peatusteta hilisõhtuks Billundisse ometi) jms. no ja ilmselgelt kolme lapse puhul see olukord, et pidevalt vähemalt üks neist küsib, et ‘millal me juba kohale jõuame?’

nüüd jääb üle loota, et selleks ajaks ka Billundis Star Warsti teemapark olemas on.