lähenemise küsimus

Kumba sa rohkem kardad – kas seda, et su elu võib muutuda või seda, et 10 aasta pärast on kõik täpselt nii nagu praegu?

täna oli see küsimus algselt ühe mu tuttava facebooki seinal – aga veidi hiljem sain teada, et ta ei mõelnud seda ise välja, vaid ka minu postkasti potstas üks seminarikutse sellise algusega.
nojah.
kui ma seda facebookis nägin, siis juba kohe mõtlesin, et eee.. ma nagu ei karda kumbagi. või et miks ma peaksin üldse tulevikku (või olevikku vms) kartma? ma ei salga, eks meil kõigil, ka minul, on oma väikesed hirmud alati – aga no ma ei tea, ma laias plaanis siiski ei karda tulevikku.
ning kui paar inimest vastas stiilis, et nad loodavad ikka, et läheb paremaks, mõtlesin mina muidugi, et nad vastavad valesti. küsitud ei olnud ju, kumba sa rohkem loodad – küsitud oli, kumba sa kardad!
see on täpselt sama, miks mulle ei meeldi igasugused üleskutsed, mis on millegi (või kellegi) vastu. selmet olla hinnatõusu vastu, on palju meeldivam olla madala hinna poolt. ning kui selle maili algus oleks olnud ‘Kumba sa rohkem loodad..’, siis ma oleksin ehk korralikult edasi lugenud ka.
aga nüüd ütles juba esimene lause ära, et see seminar ei ole mulle. see on neile, kes kardavad.