avalikkuse kaasamine

käisin täna Põhja-Tallinna üldplaneeringu avalikul arutelul Kalamaja Põhikoolis. selline eskiisitutvustus siis pigem, mingid materjalid on ka Tallinna kodukal väljas. aga infot selle ürituse kohta sain üsna juhuslikult Facebookist. püüdsin praegu linna kodulehelt infot leida selle toimumise kohta, asjatult. ilmselt ma ei oska seal piisavalt navigeeruda.
põhimõtteliselt on joonised arusaadavad ja inimlikult suhtudes on ka üsna mõistlikud lahendused. et mida selle üldpnaeeringuga ikka nii väga peenelt teha saab. ja selge see, et see on koht, kus mõningaid põhimõttelisi muutusi saab sisse mina. nii et minu jaoks kiskus arutelu kohati liigselt detailidesse, aga olgu, seda on ka vaja.

pigem oli minu jaoks küsimus selles, et 75% juttu keerles kalamaja ümber, 25% pelgulinna ümber.. ja minu poolt kandist vist ei olnudki kedagi? sain aru, et oli hulk inimesi Telliskivi seltsist, natuke Pelgulinna seltsi inimesi ja siis vist mõni eraisik ka, nagu mina. igal juhul see omavahel vestlev seltskond tundis kõik üksteist.
ja selle taustal jäingi mõtlema, et jah, kus on seltsid, on lihtne, seal on ikka aktiviste. aga et Põhja-Tallinn on ka Pelgurand ja Kopli ja Karjamaa jms, et suur osa oli esindamata ju üldse. jah, ma mõtlen ka tükk aega Kopli seltsile, kunagi oli selline asi, aga praeguseks pole ma jälile saanud. et tekitaks siinpool ka mingi pundi.
kuid – kuidas jagada vajalik info ka neile, kes ei ole kusagil seltsides. ning näiteks ka sellele elanikkonna osale, kellel pole eesti keel emakeeleks? et ka neid inimesi tuleks ja nende hääl kõlaks? sest ausalt, praegu jäi mulje, et teemaks on mingi Kalamaja areng ainult. aga ei ole ju.

igal juhul annan teada, kui järgmise avalikustamise või mingi arutelu toimumas on.