põrandamopp

või jah, mingi asi, millega põrandat pesta. mulle on viimasel ajal meeldinud mingi selline, mille otsas on eee.. siuke mingi svammilaadne (aga mitte svamm) asi, mis tuleb märjaks teha ja siis käepideme küljes oleva hovaga käivad sealt rullikud üle, mis tõmbavad kuivemaks. ei pea käsi märjaks tegema, pole suur ja normaalne on ka selline, et saab selle mopi üsna kuivaks otsast.

esimene, mis ostsin, toimis päris hästi. kuni ükskord, ca poolteise kuu pärast, ei teinud seda moppi vist piisavalt märjaks ning kui rullikuid üle surusin, läks seal surumise juures üks plastikpulk katki. eksole, ei tasu ju teha neid osasid millestki tugevamast, kui mopiosa on selline, et kuivana kivikõva.
ostsin järgmise. vaatasin, et konstruktsioon oleks tugevam veidi. mopiosa oli pehmem ka. kena. ainult et – selle rullikud ei suru nii kõvasti vett välja pluss ei lähe nö lõpuni, ehk mopp jääb liiga märjaks. vahel on märg hea (esimese puhul ma lihtsalt siis ei surunud ise lõpuni seda hooba, kui niiskemat tahtsin), aga lõplikuks puhastamiseks mitte, triibud jäävad põrandale.

no ja nüüd mõtlen, et mis siis teha. on nagu toimiv asi olemas, aga ei ole päris see. et kas teha katse ja osta mingi kolmas või? olemasoleva saab ju kusagile uus-taaskasutusse ära anda ka. aga nii põhimõtteliselt tahaks ju, et ostan ja ongi korralik asi. seda enam, et poes ei saa seda katsetada kah ning ometi peaks tegu olema lihtsa asjaga.