teine klass

väikesest lapsest on ootamatult saanud suur laps. täna oli teise klassi esimene päev. õnneks on ta siiani valmis kandma ülikonda ja see sobib talle ka. nii et oli selline ülikonnastatud poiss lillekimbuga. minu üllatuseks teatas ta koju jõudes, et enamikel olid vanemad ka kaasas. ma miskipärast arvasin, et teise klassi enam ei minda vanematega. aga noh, koolitee tal selge, nii et ei olnud probleemi. homme lähen küll, viin kusti- ja võimlemisasjad ära, neid on suur kott.

lõunal käisime kohvikus. no mida ma ikka mingit pisikest kooki meile teen, pealegi ei tee ma ju kohvikukooki ka. seekord oli valik Bonaparte ning proovisime kamba peale (mu ema oli ka) mõned erinevad koogid ära. olid head küll, aga ausalt öelda on mu kõht siiani seda magusat täis.

kultuurilises mõttes heitsin kõrvale kõik kinod jms ning käisime hoopis Jaani kirikus, kus oli pooltetunnine kontsert-mõtisklus ‘Mõeldes kooliminejatele’. lisaks klassikalisele orelile (osad lood olid koos metsasarvega) esines seal ka nt Liisi Koikson. ja see Toomas Pauli mõtiskluse osa oli väga mõistliku pikkusega, isegi laps ei hakanud veel nihelema.
millalgi peab ju lapsele hakkama ka seda osa elust ja kultuurist tutvustama, et tal ikkagi oleks ettekujutus, mida kujutab kirik ja mida seal tehakse ja kuidas käituda.
välja tulles oli muidugi Vabakal jõle möll, mille peale poiss arvas, et see talle ei meeldi.

no ja ca 35 jalale sellist lihtsamat spordijalanõud koolitundide jaoks ei leidnudki lõpuks. on kaks paari selliseid tennise-tossu vahepealseid asju, millega saab linna peal ka käia. eks siis otsustab ära, üks jääb ilmselt õuetunni jaoks. aga kui sisetunnid algavad, siis ma ei teagi.

aga nüüd peab asuma paberdama-kiletama. vaatasin poes kilekaasi ka, aga ei taibanud ju vikuid ära mõõtma, nii et pean jälle üritama selle kleepkilega toime tulla.