poeketid põhjatallinnas

näed siis, umbes kuuajase vahega on Põhja-Tallinna jõudnud veel kahe poeketi ‘esindused’.
ca kuu aega tagasi avati Kopli tänaval Maxima ja nüüd siis on Kari tänava aadressiga ühes hoovis avatud Grossi pood. kusjuures kui esimese kohta oli mingeid reklaame ja juttu, siis Grossi poest poleks ma midagi teadnud, kui poleks tööl mingis lehes tillukest nupukest näinud. täna siis üle mitme aja ‘kodu’-Selverisse jalutades tegin väikese ringi ja nägin, et ongi pood.

niisiis on meil Põhja-Tallinnas juba kohutav kauplusekettide kontsentratsioon: esindatud on Rimi (üks kodupood), Selver (1 väike Sõle Selver), Säästumarket (nendega on kuidagi liialdatud, lausa 2tk on), Maxima ja Grossi pood. lisanduvad väikepoed, sest ilmselgelt on kohalikele massidele nendest suuretest poodidest vähe. Minsk söödi küll Sleveri poolt välja 🙁 sest noh, Selveri ehk ühe ketipoe teke oli siia kanti ilmne liig. mis sellest, et see on imeväike, väikese valikuga ja absoluutselt alati rahvast täis.

vahel mõtlen, et kui juba ketid siia tulevad, sisi tehku mingi normaalne suur pood nt endise Keraamikatehase territooriumile. samas, see sööks kindlasti välja Rahu poe ja veel mõnegi kohaliku väikepoe – kuhu erinevalt ketipoodidest julgen ma oma lapse ka üksi saata.