telefonimüstika

mina, kellel on alati olnud tehnikaga suhteliselt hea läbisaamine, olen nüüd langenud mobiiltelefonide müstilise vandenõu ohvriks.
kusagil vana aasta sees sain helistajatelt mõned teated, et mu telefon ei ole aegajalt kättesaadav – ometi oli telefon siis alati sees ja kusagil mu lähikonnas. nii on see vahelduvalt olnud siiani.
aga otsustasin asja ikkagi käsile võtma.
mobiilioperaatorfirmas on üks tuttav, kes võttis mu kaebust tõsiselt ja pandi mu logi jälgimisele. saatsin ikak infot, kui jälle kuulsin, et pole kättesaadav olnud. nende andmetel olin ma ikka levis kenasti. küll aga täheldati, et vahel tulid sõnumid küll massina mulle läbi – ehk just nii, nagu telefon oleks väljas olnud.
hea küll, järgmine samm on ju kahelda telefonis. nii saingi täna vahetustelefoni, oma telefon läks tehnilisele uurimisele. minu armas nunnu..
kõik on kena, igati vinge asendustelefon (parem, kui minu oma) – aga ma ei kuule kõnesid! kui panen mikrofoni peale või handsfree-le, siis kuulen, muidu mitte. mind kuuldakse kusjuures.
sai vahetatud veel teise samasuguse vastu. ikka sama teema.
vahetused ei toimunud kontoris ja mingi tehnikainimese käe all. nii et nüüd siis pean natuke aega (näiteks homseni?) saama hakkama handsfree ja mikrofoniga. tüütu!
ahjaa, ja kui seda teist asendustelefoni tuldi mulle tooma, siis minu number loomulikult teatas, et ma ei ole kättesaadav – kuigi telefon vedeles mul siinsamas laua peal, levi põhjas.
mispeale tuldi siia mu levi ka kaema ja leiti, et levi on nagu tapab. ja et võiks arvata, et tööl veel ongi liiga palju eri jaamasid, mille vahel telefon ei suuda otsustada, kuhu ronida – aga see asi pole mul ainult tööl, vaid ka igal pool mujal.
nii et – müstika.
igatpidi.
ma olen hämmingus.
ahjaa, lisaks sellele teatas täna hommikul mu teenusepakkuja väljuva maili server, et soovib salasõna, et ma saaksin maili välja saata. nagu mismõttes? iial varem pole küsinud ja ma ei osanud sinna mitte midagi lüüa. peale korduvaid katseid saatsin selle maili veebist ära.
eks õhtul proovin uuesti ja vajadusel siis hakkan neid ka tüütama.