enne jõulu

tihe jõulueelne nädalavahetus. mõlemal päeval ahi huugas.
lisaks tõi emme vorsti ja sülti, võiksin ju ükskord neid ise ka teha. no ei õnnestu. süldiga on see ka, et seda on raske natuke teha, aga kuhu ma suurema koguse oma külmikus paneksin?
aga piparkoogiglasuuri tegingi esmakordselt ise. ma ei tea miks ma arvasin, et see on hull mäkerdamine ja nagunii ei õnnestu. tegelikult oli täitsa lihtne ja kivistus ka, kuigi ma tuhksuhkru kogust mõõta kuidagi ei saanud. poolik pakk oli ja samasuur täis pakk, nii panin tunde järgi. mis on esmakordsel tegemisel päris ‘hea’ mõte ju. eriti magusate asjade juures, mida ma teen (erinevalt soolasest) üsna täpselt retsepti järgi, sesst muidu kas ei kerki, jääb vedel, jääb kõva, ei jää vormi või tuleb muidu (tavaliselt maitselt küll söödav) käkk välja.
mul on pilte ka, aga ma pole eriti viitsinud töödelda neid.
kuigi aja oleksin leidnud, sest üks plaanitud asi jäi osade töövahendite mitteleidmisel ära. ehk siis homme on veel nikerdamist.

0912199770.jpg