ise ilutegija

mulle müüdi uude tekkinud koridorilõiku mingi selline pirn lambiga, mis nõudis alaldit või trafot või kuidas seda nimetatakse. igal juhul maksis see junn rohkem kui lamp ja pirn kokku.
esimene (töö)mees ütles mulle, et mingi tavaline pirn võiks selle jaoks ka panna, siis tegi mingid telefonikõned ja ütles, et ta ikka ei paigalda. teine mees kehitas ka õlgu. et umbes valesti ühendades võib juhtuda ma ei tea mis, aga midagi nad kõik kardavad.
nii need pea nädalajagu on vedelenud, lambiraam laes (no selline uputatav lamp, halogeen, umbes nagu igal pool kontorites on).
täna hädaldasin fotokanalil, kui seal jutt mingi elektrivärgi peale läks. mehed muidugi õhinas kõik seletamas mulle, mina ei saa mitte midagi aru. kusjuures junni juhis on absoluutselt selline, mis ei aita.
nojah, igal juhul sain lõpuks ikka aru, kuhu lähevad võrgujuhtmed ja kuhu lambi omad.
siis pidin ma juhtme seal tillukesest august kätte saama. see oli augu kohal küll, aga ots ei olnud ju väljas ja ma ei saanud mitte kuidagi aru, kummal pool on ots. tükk aega sikutasin üht- ja teistpidi, kusjuures pirnikinnitamise klamber oli ka pool aega seal ees ja selle teravad otsad torkisid näppe katki. aga siis tuli see mu üllatuseks ära 😛
noh, sain juhtme kätte. siis tuli natuke pikemalt seda valget ümbrist lõhkuda. mingi noaga pusisin. siis selgus, et juhtmete otsi on ka vaja veidi puhastada veel. vaibanoaga tegin. ja üldse on need võrgust tulevad juhtmed mingid jäigad ja vastikud.
siis olid juhtmed puhtad ja kruvisin algul selle pirni külge käiva jupi paika laua peal. no et ei peaks seda lae all tegema. see läks lihtsalt.
aga nende jäikade ja paksude võrgujuhtmete kruvimine oli küll üks paras õnnetus. algul libisesid need lihtsalt alt ära (ja läksid kõveraks ja nende sirgeks saamine ei ole lihtne). siis tulid lihtsalt ära. siis sain külge, panin pirni ka, lülitasin elektri sisse ja vajutasin ettevaatlikult lülitit. töötas, jess!
hakkasin katet peale panema ja juhtmed tulid jälle ära. lisaks see kate ei mahtunud, need jäigad juhtmed lihtsalt tahtisd suuremat auku kui katte sees. ja katte jaoks vajalikke kruvisid ka ei olnud kaasas. mhh.
kruvisin tagasi, võtsin maalriteibi, panin katte peale, proovisin, kas juhtmed on ikka kinni ja teipisin maalriteibiga paika selle katte.
isegi juhtme ja junni sain läbi augu tagasi ja pirni paika ja kinni. ja nüüd töötab.
suur tänu eriti Guidzile, aga ka Myllerile, Urrile ja teistele kaasaelajatele!