hajusaid mõtteid id-kaardist ja eelkoolist

ma siin vaatan, et panga paroolikaartide makselimiite vähendatakse.
et nagu mis mõttes? kasutaksin jah ID-kaarti rohkem, kui see toimiks ka normaalselt. ca pooltel juhtudel on mingi probleem ja ma pean brauserit sulgema-avama, arvutile restarti tegema või ID-kaarti korduvalt sisse-välja liigutama (minu arvuti viga on seejuures veel see, et kaardilugeja ja wifiseadmed on füüsiliselt lähestikku ja vahel tekib seal mingi error ning wifi kaob ära selle peale). nii et suurel osal juhtudel ma ju isegi kasutaksin ID-kaarti, aga see on nii aeganõudev ja tülikas, et ma saan paroolikaardiga kordades kiiremini hakkama.
ja tööl näiteks pole meil ID-kaardi lugejaid ning mina siia ka ostma ei hakka.
muidugi, teisalt, mul on harva ülekandeid, mis on üle 3000 krooni korraga. lihtsalt saab vähem asju ühel päeval maksta.
veidi kurb on ka. RM ei saa viimaseid kordi eelkoolis käia. sest see on tasuta ja jutuga, et laps sai katsetega teise kooli sisse ja tahaks eelkooli eest kuidagi ikka tasuda, saadeti päris karmilt pikalt. hästi paha tunne on sellest. kahju, et laps ei saa neid paari viimast korda veel ära käia ja siis viimane kord lilledega ilusti minna.
aga ei kipugi enam, peale sellist suhtumist..