osta tenniste asemel sokke :)

tegelikult on sellele kusagil blogimaailmas juba viidatud ka, aga ega küll küllale liiga tee. pealegi on mul teine vaatepunkt asjale. ehk minu jaoks on küll oluline, et nö rahvuslik asi on toodetud Hiinas. ei kipu ostma. teine põhjus muidugi on see, et neid on täpselt kolm mudelit ja mul pole ühegagi neist seost. lapsel on Muhuga – aga minul mitte. ehk kuna need tennised-ketsid on ikka väga konkreetselt seotud mingi konkreetse piirkonnaga, siis ma ei saa neid osta, kuna seal pole ühtki ‘minu’ piirkonda.
astusin aga täna läbi Suva poest Kaubamaja galeriis ja varusin omale posu etnosokke. geograafilised sokid on neil ka, märksa laiemas valikus (kuigi kõik maakonnad ei ole kaetud).
hind on täiesti sõbralik ja toodetud on kodumaal. see, et materjal tuleb mujalt, on ilmselt vältimatu, aga tootmise juures saab vähemalt hulk eesti inimesi tööd, nende pealt makstakse makse ja kokkuvõtteks toob kasu riigile tervikuna.