Malmö, I

pole see välismaal tasuta wifi leidmine nii lihtne midagi. isegi siin kusagil kaubanduskeskuses ei saanud ma sisse sellesse ametlikku wifisse, vaid mingisse suvalisse turvamata võrku :O
Malmö on siis see koht, kus juba 24 tundi olen olnud. endiselt pooltõbine, aga sinna pole midagi parata.
selline kohati päris tüüpiline skandinaavia linnake. tulles siia Euroopa Sotisaalfoorumile, on muidugi üllatuseks, et üldises linnapildis ei kajastu see küll mitte kuidagi. arvaks ju, et piisavalt suur sündmus ja linn bännereid-reklaame täis. ei midagi. seal linnaosades, kus üritus toimub, küll veidike leiab infot.
eile käisin paaril toiduteemalisel seminaril. keskkond ja toit siis. toiduhinnad, valikud, miks asjad on nii nagu on ja toidusõltumatuse teemad. päris huvitav, kuni tõlkeprobleemideni ja seeläbi mõistatamiseni, et mida küll türgi keeles kõneleja rääkis.
täna plaanin minna sotsiaalse disaini üritusele. see on ka selline põnev teema, millest meil pole eriti räägitud. ja siis vaatab edasi.
mis veel: tuulegeneraatoreid on siin päris tihedalt. eriti siinapoole lennates oli seda hästi näha. mahetoitu saab suvalisest Konsumi (siin siis Koop) poest pea kogu toidulaua ulatuses. Kopenhaageni vahet käib rong tihedamini kui meil mõni linnaliini buss. linna peal ringi vaadata ei ole eriti jõudnud, tahaks selleks ka mingi aja haarata. elame ühes väikeses kommuunitüüpi elamises Lundist veel põhja poole edasi, seal on üks mõis, kus üüritakse vanu töölismaaja ruume välja ning seal on üks lahe eesti pere (aitäh Marile, kes meid kokku viis), kes siis jagab seda elamist veel mingi hulga rootslastega. aga meile leiti kohad elutoa põrandal.
kokkuvõtteks oleks rahul. kui foorum võib-olla ei ole päris see, mis ma lootsin, siis mingi kogemuse saan ikka.
ahjaa, vahepeal tunnen ikka, et seebikarp ei ole päris pädev minu pildistamisvajaduste rahuldamisel.