kokku-lahku ja muud grammatikat :P

mina, tuntud tüpograaf ehk hooletusvigade tegija, võiks muidugi vaikida grammatika koha pealt.
ja mis puutub hooletus-kiirustusvigadesse, siis nende kallal ma ei virisegi. need on muide reeglina päris kergelt äratuntavad.
aga viimasel ajal on jubedalt silma torganud kokku-lahku kirjutamine. on sõnu, millede puhul võib nii ja naa, ilma et see silma riivaks. aga teatud olukordades on ikka kindlad reeglid. vot, jälle, ma ei ole grammatika teoorias väga tugev, nii et pean näidetega seletama.
mis riivavad minu silma, on sellised asjad nagu:
suhtlus fraasid
pilditöötlus programm

saate ju aru küll mida ma mõtlen?
et need on sellised näited, mille puhul minu meelest ei tohiks üldse kahtlusi tekkida, kuidas kirjutada. sellega, et gi/ki liidet ei kasutata õigesti, olen ma peaaegu harjunud. aga sellise lahkukirjutamisga veel mitte 🙂