biblio

raamatukogus ei tulnud mul ‘Preili Smilla lumetaju’ pealkiri meelde (no auk, lihtsalt auk korraga, raamatu ja autori nimed mõlemad kadunud) ja miskipärast ei sobranud ma Taani riiulis ka. tegelikult tahtsin üldse mõnda Atwoodi, mida mul ei ole (mõneda uuemat pole riiulis), aga Kanada vahe oli miskipärast kinni ja teenindajatel olid järjekorrad ja ma ei hakanud küsima ka. selleks ajaks muidugi oli mul juba käes StrugtskiteAsustatud saar’ ning tegelikult ma ei julge nagunii üle ühe juturaamatu oma kooliraamatute kõrvale võtta.
selle ‘Asustatud saarega’ on see lugu, et ma mäletan sealt paari katket ajakirjas ‘Pioneer’ kusagil 80ndate päris algul. nii et mingis mõttes oli see ebateadlik valik, lähtuvalt mingist hetkeemotsioonist.
aga kuna täna on nagunii selline päev, et parema meelega poeks kusagile kerra ja ei teaks maailmast ega millestki mitte midagi, siis enamvähem seda ma teengi. võtan sinna lihtsalt raamatu kaasa. ja gripitee.