une näod, seeria xy

ma mäletan tänasest ööst paari katkendit, mõlemad üsna rahutukstegevad.
üks oli see, kus ma olin mingi põhjusel saatnud poisi oma vanemate juurde, üksi. õnneks elasid nad unenäos oluliselt lähemal kui tegelikult. igal juhul oli poiss mingi aja ära olnud, kui mul tuli pähe, et kuidas ta küll hakkama saab ja ma läksin paanikas teda otsima. ta oli umbes naabertänavas, õnnetu ja eksinud näoga, haarasin ta kõvasti sülle ja tassisin koju, teda kõvasti enda vastu surudes. miskipärast oli samal ajal mingi sõber külas, kes tegi meile teed pealegi.
see lõppes hästi. ja mul on hea meel. selle une lõpp oli mõnus ja soe.
teises unenäos sõitsime mingi pundiga rongiga, elektrirongiga, ma ei mäleta, kus me pidime minema.igal juhul pidime kusagil ümber istuma. igal juhul jäi meie peatusele eelnev peatus vahele, lihtsalt teatati, et järgmine on see peatus, kus meie peame maha minema. keegi teadis rongis rääkida, et seega on selles ühes peatuses jälle salakütid ja rong põrutab sealt mööda seepärast. ja me pidime rongis istuma nii, et meid akendest näha pole. uudishimu oli suur ja kusagilt põõsaste tagant oli mingit lõket näha.
järgmises peatuses läksime maha ja ma läksin ühe sõbrannaga miskipärast jaamahoonesse. korraga hakkas õues mingi lärm ja jaamatöötajad, kaks tädi, hakkasid oma taharuumi minema, panid kõik nagu kinni, näha et mingi harjund käitumine. meile ütlesid, et oh, kütid tulevad ikka. mingi umbes siuke värk vist, et ei taha vahele jääda ja üsna karmid tüübid. igal juhul lunisime, et kas meie saame ka nende taharuumi ja miskipärast jäid nad üsna kohe nõusse.
läksime siis sinna sisse, võtsime pealisriided seljast ja tegime üldse näo, et me ei tea rongist midagi ja oleme siin tunde juba. sõbranna läks veel voodile pikali, mina otsisin mingi raamatu kätte.
ma ei tea, mis õues sai, igatahes tüübid tulid ette ruumi, meie pabistasime, tulid taha ka vaatama. tädid rääkisid, et sugulased ja üks tüdruk veidi tõbine ka. tüübis ei tundnud üldse rahule jäävat, neil olid relvad käes ja ma olin üsna paanikas. sõbranna tõmbas tekki tugevamalt ümber ja
siis oli äratus.
loomulikult ebamäärase ärevustundega.