ära hammusta kätt, mis sind toidab

on ju selline vanasõna, eksole?
eksole, me kõik oleme lugenud, kui jubedad inimesed on need, kes jagavad toetusi. noh, igasugustes omavalitsustes. et tegelik abivajaja ei saa midagi jne. selleni välja, et lasti maha üks tavaline töötaja, klienditeenindaja – kellest sõltub ju imevähe. sest reeglid ja eeskirjad on ette antud ja tema võimuses pole muud teha, kui oma tööd vastavalt nendele.
mul üks lähisugulane tegeleb ka sellise tööga.
üleeile pani üks klient tema mobiiltelefoni pihta. inimene, kes tuli toetust küsima. telefon ei olnud üldse väga kättesaadaval, küll aga nähtaval. veidi tähelepanu hajumist, tööasjade tegemist (noh, näiteks kasvõi paljundusmasin on teises toanurgas) – ja koos tüübiga on lahkunud ka telefon. piisavalt vana, et selle eest saad heal juhul paarsada krooni. normaalne?
(politsei sai kohe kohale aetud, varas ju teada. telefonikaart lukku ja IMEI ka teatatud kuhu vaja)
rääkimata sellest, et ma ei kujuta ette, milliseid kliente neil tegelikult käib seal. ma usun siiski, et enamik on meeldivad inimesed, aga aegajalt kuulen päris koledaid lugusid.
‘ülemakstud ametnik’. ma ei kujuta ette, mis raha eest ma oleksin üldse nõus sellist tööd tegema..