tervis on mu enda käes + skype asju

huvitav, kaua peab meditsiiniasutus hoidma mu tervisekaarti kättesaadavana? mingi arvu aastaid peab olema arhiivis, aga kui pikk aeg peab kuluma, et see jõuaks arhiivi?
eile polikliinikus hakkas eriarst mu kaarti sirvima, et mu ‘lugu’ meelde tuletada. aga ei midagi, seal olid ainult umbes pool aastat tagasi teise arsti juures tehtud analüüsid ja info. konkreetselt sama arsti juures sai käidud natuke rohkem kui aasta tagasi. ehk siis samas polikliinikus pole kahe arstilkäimise vahe üle aasta olnud. aga näe, kaart arhiivi saadetud.
mis ikka, õde tõi kaardi ära, arst sai pildi selgeks ja kõik vajalik tehtud-räägitud.
et asi ei korduks, anti vana kaart mulle koju kaasa. järgmine kord võtan ise kaasa. tegelikult pole selline asi normaalne ju? äkki järgmine kord pole enam selle korra pabereid alles?
p.s. täna saavad eestlased skypega 10 minti tasuta rääkida, tavatelefonile. peab kohe mõtlema, et kuhu helistada 😉
p.p.s kell 11:26 – kuna juba skaibist juttu oli.. ma ei leia selle kohta netist infot, aga 3ndal liinil liigub alates tänasest kuu aega tasuta Skype tramm. minge sõitma, kes muidu ühistransat ei kasuta – kaotada pole midagi, tasuta ju.
aga tüüpilise eestlasena pirisen ma, et miks see ei võiks aegajalt ka 1sel liinil sõita?
kell 18:42: näe, sõidabki nii, et mingi aja ühel liinil ja siis mingil teisel 🙂