linnageograafia

R2’st (mille laps mulle miskipärast lahkelt mängima pani) tuleb päris huvitav saade linnageograafiast, räägib Rein Ahas. ma pole ammu nii mõislikku lähenemist linnageograafiale kuulnud – või millal ma viimati üldse mõnda vastava ala spetsialisti kuulsin? :O
saate algul ehmatas mind küll see jutt, kui räägiti, et mobiilide asukohtade järgi jälgitakse inimeste liikumisi ja trenda (appi, jälle nad jälgivad mind!), aga edasi läks jutt aina mõistlikumaks. ma ei hakka seda ümber kirjutama, ma ei suuda seda nii terviklikult teha ilmselt. ehk paar märksõna oleksid: kaubanduskeskuste ohud; ohud vanalinnale praeguste trendide juures; uute linnalähedaste rajoonide probleemid (linna seisukohast); viimaste seos parkimisprobleemidega linnas; mitmekesisuse loomine linnas; jnejne.
kahjuks ei suuda ma leida selle saate kordust ja ma pole kindel, kas kõiki saateid saab hiljem veebist kuulata 🙁