virin kodumajast

järgmisele üle tee asuvale majale pannakse tellinguid ümber ja välikäimla toodi õuele. fassaadiremont. mitu maja on juba päris kenaks niimoodi saadud.
meie maja on samast ajast, aga ma ei näe fassaadiremonti lähiajal. sest aastatega kogutud rahast saadi eelmine suvi lõpuks uus katus peale. väike ühistu, suurt laenu ei taha võtta ka, mingi laen võeti nagunii, tehti ka koridorid ja elektrisüsteem korda. remondihinnad tõusevad, meie kogume oma väikese ühistuga järgmist raha nagu surnud hobust.
mingi firma tegi pakkumise, et ehitab mõned katusekorterid, maja välisilmet muutmata ja selle eest siis tehakse katus majale + needsamad koridori- ja elektritööd. tähendab, kõik see, mille eest me maksime ja laenugi võtsime.
aga ei. ülemiste korruste elanikele ei sobinud üks ega teine asi (tolm, müra, jnejne – mis koridoriremondi ajal nagunii oli ju!). selle asemel, et mõelda, et saaks eluaseme väärtust tõsta (juba kogutud raha + laen oleks selle peale võimaldanud ju fassaadi korda teha), peab ikka lähtuma tont teab millest. selleni välja, kuni ühed ütlesid, et nemad tahavad elada kõige ülemisel korrusel ja kõik.
ma ootan, millal pannakse meie majale külge silt ‘piirkonna kõige koledama fassaadiga maja’. kahjuks on siin siiski selliseid veel, nii et eriti lootust pole sellele rõhuda.
ah, ja isegi kui fassaad korda teha, on suur osa omale üsna napakad aknad pannud, nii et maja jääb ikkagi päris ogar.
liiga tihti tundub mulle viimasel ajal, et tahan siit ära..