lambahautis kapsa ja tomatiga

retseptipõhja sain nami-namist, aga töötlesin seda veidi meeldivamaks omale.
600-700g pehmet lambaliha (kondiga tükk peab raskem olema)
250g suitsupeekonit
ca 1kg värsket kapsast
3-4 porgandit
2-3 tomatit
1-2 sibulat
5-6 küünt küüslauku
tüümiani, kaukaasiapärast maitseainet omal soovil, soola, pipart, vett
lambaliha lõika sobivateks tükkideks, et oleks pärast mugav süüa. peekon pisikesteks kuubikuteks (väiksemaks kui lammas). kapsas haki peeneks, sibulad-küslad koori ja lõigu viiludeks. porgandid koori ja viiluta.
haudepott ägedale tulele, soojaks. peekon-lammas potti ja pruunista ära, aegajalt segades. lisa sibul-küsla, kuumuta veel. lisa enamus maitseaineid. nüüd kalla potti sorts vett. lase keema ja lisa porgand. lase uuesti keema ja pane ka kapsas potti. kaas peale ja kui jälle keeb, siis tuli vaiksemaks, et jääb hauduma. kui kõik kapsas ei mahu korraga potti, siis pane jaokaupa – kapsas läheb hautamisel mahult kõvasti kokku.
aegajalt sega kapsast, kuid katsu poti alumine pool liha ja porgandiga jätta puutumata.
umbes 45 minuti pärast lisa poolikud tomativiilud ja ülejäänud maitseained. hauta veel umbes 15 minti.
kõrvale sobivad kartulid omale meeldival kuju ja kuum tee 🙂