Peipsiääre haugiamps

“Klopitud röövel”
700 g haugifileed
1 väiksem sibul
3 küüslauguküünt
1 supilusik mannat
1 muna
4 supilusikut päevalilleõli
1 porgand
1 paprikakaun
1 väiksem naeris
50 g riivjuustu
punt lehtpeterselli
sool, pipar
Haug hakkmassinasse koos sibula ja küüslauguga. Asjale, mis massinast välja tuleb, panna manu muna, manna, pipar, sool ja kenakesti ära sassitada. Nüüd pallikesed vormida ja pannile kuuma õli sisse. Kuldpruun kooruke tuleb. Pärast pallide praadimist lähevad pannile sama õli sisse õhkõrnaks viilutet paprika, porgand ja naeris. Ahjupannile nüüd pallid ja selle pääle laduda paprika-porknas-naeris ja kõige pääle riivjuust. Ahju 15 min. Välja ja peterselliga üle puistata.
Vein: riesling