leib

tegelikult peaksin ma seda kokkajas kisama, aga ma arvan, et sealne rahvas ei huvitu niivõrd mu isiklikest saavutustest..
et ma tegin täna elus esimest korda leiba!
paar aastat plaanis olnd ja isegi juuretise tegemise retsept on olemas, aga pole siiani hakkamist olnud. täna siis ostsin spetsiaalse Veski-Mati rukkileiva jahusegu ja tegin lihtsalt, pärmiga. tulemus on suhteliselt õhuke, seest tiba nätske, aga täitsa söödav!
ilmselt peaks rohkem sõtkuma ja natuke rohkem jahu panema (aga retsept muide ei sisaldanud sõtkumist) ning väheke kauem küpsetama natuke madalalamal temperatuuril lõpus.
panin natuke taigent kõrvale ka, purki riide alla külmkappi, aga arvan, et ega see vist ikka juuretiseks kõlba järgmise raksu jaoks..
aga ikka on uhke tunne, kui omaküpsetet leib laual 🙂