maandumine linnaellu

ilusast talvisest lõunast sattun lörtsisesse linna. jääb mulje, et siin ongi kogu selle nädala siuke olnud.
kella 12 paiku koputatakse ukse taga ning sisse tuleb tädi, kelle valged nailonpüksid on samamoodi määrdunud nagu lumi õues. mõtlen, et tädi on inimesekuju võtnud lumememm, kes otsib vaba ja suurt sügvakülma. tädi on aga hoopis turu-uuringufirma küsitleja ning muu-hulgas tunneb huvi, millistes poodides ma viimasel nädalal käisin. Räpina A&O pood ei kuulu aga küsitluse alla, nii et seega ma viimase nädala jooksul peaaegu polegi poes käinud.
küsitluse lõpul selgub üllatusena, et ma ei lähegi arvesse nagu keskharidusega vastaja, vaid nagu lõpetamata kesk-eri.. ehk siis nagu need ca 15 aastased pubekad, kes peale põhikooli sinnasamma Räpinasse õppima lähevad ning vahetundides ja peale tunde kõigis arvutites rate.ee’s istuvad ning hommikuti ühikast kottide kaupa tühje õllepudeleid välja tarivad.