minu igapäevane internet..

te ju kõik teate toredat firmat elion, vanasti eesti telefon? saatuse ja asjaolude tahtel (mul levibki aint toosama elion ning starmani-nimeline firma siin) on mul nende netiühendus. või siis pole. nagu eile õhtul maalt tulles selgus.
klienditeeninduse telefoni otsas ei pidanudki tunde rippuma. pea kahe minuti pärast oli tädi toru otsas, kes lahkelt lubas, et võetakse ühendust. ja võetigi. noormees seletab, et nende poolt on kõik korras ning ei pidanudki mind mingiks Eriti Lolliks tibiks – mida selle firma teenindajatega muide juhtunud on.
niisiis, täna lõuna ajal sajavad mulle 2 montööri sisse. kontrollivad liini, kontrollivad modemit, panevad oma kaasasolnud modemi mulle siia – ei midagi. lubavad varsti tagasi tulla. läheb mööda tunnike ja ongi tagasi. tõstab onuke juhtmeid ringi ning adsl tuli hakkab jälle vilkuma ning oh inet, jääbki põlema. et asi ilusam oleks, jäetakse mulle uus modem.
kulub nii minutit 45 ehk, kui köögist lapse juurest tulles avastan, et adsl jälle maas ja juba jupp aega olnud. brr. haaran telefoni, et helistada klienditeenindusse ning näen, et oo, adsl tuluke vilgub ja hakkab põlema. hurraa! panen toru hargile ning sedamaid kustub ka ühendus. mhh. valin veel klienditeeninduse numbri ning jään ooterezhiimile. nett tuleb. on. on. on. kuni panen toru hargile (jõudmata teenindajat ära oodata).
õnneks on montööri number mobiilis kenasti olemas ja kupatan onu veel kord kohale. loksutab jälle siin juhtmeid ümber ning näe, töötabki. nüüd juba paar tundi lausa..
hetkel imetlen seda imekaunist punast juhet, mis ühendab omavahel modemit ja arvutit ning mis muidugi sobib suurepäraselt siia sinisesse tuppa. igaks juhuks on see juhe vist oma 3m pikk ka 🙂 aga muidu on uus modem päris kena, isegi oranzh tuli on peal ja puha..
mh, muide, kas pole kummaline, et elioni veebis olev otsingusüsteem ei otsi mitte elioni oma kodukalt, vaid neti.ee’st?
ja kas uninet oneline töötab ikka siiani normaalselt ning kuidas neil selle modemi hinnaga on? ehk ükspäev levivad mullegi siia..