mõisahärra hautis

kui ma mailiga selle retsepti sain, tabasin, et saatja nimi ei jõuagi minuni korralikult. humm.. kuna ma ise ilge php-guru ei ole, peab selle vormi veel üle kontrollima. aga igatahes..
Käib nii, et võta:
300 g sealiha, võib olla läbikasvanud
4-5 rusikasuurust kartulit,
1 pakk külmutatud aedviljasegu vastavalt maitsele (algselt tehtud shampinjonisupi seguga)
1 kl. vett,
1 kuhjaga spl. koorevõid,
2 küüslauguküünt,
1 väiksem mugulsibul,
1 spl. Vilux sinepit \”Dijoni teravamaitseline\”
maitse järgi soola, musta peenpipart, kuivatatud tilli ja peterselli, jms.
Tükelda sealiha suupärasteks tükkideks ja pane wok-pannile. Raputa lihale veidi musta peenpipart ja mõõdukalt soola ning lisa 1 kuhjaga spl koorevõid ja 1 spl sinepit. Lihale lisa 1/2 tl. kuivatatud tilli, peterselli ja muid maitseaineid tunde järgi. Kangemad (jalapeno, cayenne jne.) piprad siia ei sobi.
Lõika kartulid pikuti pooleks ja viiluta 1cm paksusteks tükkideks. Kartuliviilud aseta liha peale koos tükeldatud sibula ja viilutatud küüslauguga. Raputa kartulitele veidikene soola ja soovi korral kartulimaitseainet. Parem pane soola vähe, pärast saab juurde panna.
Kõige peale puista külmutatud aedviljasegu paki sisu. Originaalis oli selleks shampinjonisupi segu. Ka siin võib kihile puistata õige veidi soola. Lõpuks kalla wok pannile 1 klaas vett, kata pann kaanega ja tõsta tulele. Algul lase panni sisu kõval tulel podisema, pärast keera vaiksemaks, et hauduks nii nagu peab. Umbes 20 minuti pärast võiks piiluda, kas pealmine köögivili on üles sulanud ja panni sisu aeglaselt aga korralikult segada. Muuseas kontrolli, kas soola ja muud kraami on parajalt. Kui vesi on põhjast otsa saanud, tuleks seda poole klaasi kaupa juurde lisada, sest muidu pole hautisel õiget mekki ja mahla. Pane kaas tagasi peale ja 20 minuti pärast tee kartulile ja lihale maitseproov. Kui need on pehmed, keera tuli alt ära ja lase hautisel 10 minutit rahuneda.
Serveeri (soovitavalt savikaussides) külma õlle või härmas viinaga.
kõlab nii, et proovin järgi. umbes varsti 🙂