Kartulipuder

l kg kartuleid, l kl. piima, vett ,l spl. võid, soola, 1—2 sibulat
Tükkideks lõigatud kartulid keeta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks,
valada keeduvesi ära, suruda kartulid katki, lisada kuum piim ja võiga
läbikuumutatud hakitud sibulad ning kloppida hästi kergeks. Süüa pekikastme ja
piimaga.
kartuliputru saab teha mitut moodi


Kartuli-jahupuder
1 kg kartuleid, 1—2 spl. nisu- või odrajahu
2—3 spl. võid, vett, soola
Kartulid keeta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks, suruda keeduvees
katki, lisada võis kuumutatud jahu Ja keeta segades läbi. Süüa pekikastme Ja
piimaga.
Kartuli-munapuder
l kg kartuleid, vett, soola, 2—3 spl. rasva, 1—2 muna, pool kl. koort, l—2
sibulat
Kooritud kartulid keeta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks, suruda katki,
lisada rasvaga läbikuumutatud hakitud sibulad ja lõpuks lahtiklopitud muna ja
koor. Kloppida hästi kergeks. Süüa praelihakastme ja rõõsa või hapupiimaga.