mahlane kanasalat

olgu siis, publiku tungival nõudmisel panen järgmise retsepti siia. nädala jooksun äkki toon mõne veel üle, mis teises blogis ripakil praegu 😛
ei saa salata, et see salat (head sõnad juttis muidugi) on saanud inspiratsiooni kunagisest Geogre Brownes’-nimelise söögikoha mingist salatisaiast. see oli muidugi ammu-ammu, aga mu mälu järgi oli selline suur sai, mille peale kaks salatit, milledest üks selline kanasalat.
kuna ma söön seda tavaliselt ikkagi salati kujul, siis olen lisanud sinna ka mingi kapsalise juurde.
2 küpsetatud (grillitud-praetud vms) kanafileed
veerand keskmist hiinakapsast
1 purk (340g) magusat maisi
paar kõvemat ja hapumat õuna (poe omadest oleks Granny Smith ilmselt sobivaim)
majoneesi
hapukoort
soola, karrit jm maitseaineid vastavalt soovile
kanafileedena kasutasin seekord kaupluse õhtust soodushinda ja ostsin grillitud kanarinnaku. aga võib võtta ahjukana fileed nt või osta fileed ja praadida pannil maitseainetega, st. mis on käepärast ja mugavam.
jahutatud filee lõika sobivateks salatitükkideks. hiina kapsas haki ribadeks. õunad puhasta südamikest ja soovi korral koori ning lõika kanatükkidega sobivateks kuubikuteks. mais nõruta. sega kõik koostisained kokku.
kastmeks võta ca 2/3 majoneesi ja 1/3 hapukoort, maitsesta soola, vähese karri ja soovi korral nt valge pipraga või hakitud tilliga ning vala salatile. kastme koguseid ei oska ma kahjuks öelda, aga vast nii 400ml võiks kokku tulla.
loomulikult võib kasutada ka muid kanalihatükke, mis on mingist muust toidust järgi jäänud.

kanasalat734.jpg