tomatisiga

sai nädala lõpus üks kokkamisega külaskäik tehtud. no toidupakikeste jutu peale arvas sõbranna, et ta ei viitsi mulle koju midagi tassida, aga tulgu ma ja kokaku tema juures.
algselt oli mingi muu plaan, aga siis selgus, et tal on see sea välisfilee tükk ikka kodus, nii et pidin sellest siis midagi välja mõtlema.
ma ütlen ausalt, mulle see filee väga ei meeldi. siuke kuiv on ja ma näen alati hullu vaeva, et tulemus ei oleks kuiv. lihtsalt pannilt läbi nõuab päris head ajastust sea puhul, et oleks seest ikka küps (loomaga pole muret) ja veel ei kuivaks ära. et ehk igasugused hautamised ning ahjuvariandid töötavad mu jaoks kuidagi paremini.
aga kui keegi tahab kopeerida, siis püüan mingid kogused kokku joonistada. meil jagus neljale suurele ja ühele pisikesele ja järgi jäi ka.

niisiis,
ca 1kg seavälisfileed, kamarata
2 keskmist sibulat
2-3 tomatit
veidi vett
soola, pipart
vajadusel natuke võid või muud rasva praadimiseks

tomatisiga
(kunstvalguses mobiilipilt ikka pole hea)

pane ahi sooja 180 kraadi peale.
aseta pann tulele, aja kuumaks. vahepeal viiluta siga ning puhasta ja viiluta sibulad.
viska seaviilud pannile. meil oli see filee ikka nii kuiv, et läks sörtsuke õli ka. pruunista mõni minut õhelt ja mõni minut teiselt poolt.
kui kõik ei mahu korraga, tee kahes (või kolmes) jaos – vahepeal tõsta valmis viilud ahjuvormi ning maitsesta soola ja pipraga.
pruunista sibulad ka, jaga notsu peale.
viiluta tomatid ning laota kõige peale.
vala ahjuvormi vett ning võid kõige peale veel natuke soola-pipart panna.
ning vorm ahju. no nii 45 minutit võib seal vabalt tiksuda, aga võib ka kauem. vahepeal kasta natuke ja kui tomat hakkab pealt väga kuivama, siis kata fooliumiga.

kes sõid, need kiitsid.