suvi ratta ja lisanditega

suvi on olnud nii ilus, et ma olen väga palju rattaga tööl käinud. ajaliselt tuleb suht sama, mis trammiga. kodust lahkumise aeg on umbes sama.
vihmaga ei viitsi. tuulega on nii ja naa. eile nt koju liueldes oli küll nagu tuul pidevalt vastu, aga keskmine kiirus tuli täitsa viisakas. siinkohal räägime numbritest, mis ületavad napilt 10km/h piiri, sest ma ei ole mingi sportlane. ikka seelik ja kingad ja mittehigi ometi. sest onju, ma ei ole mingi sportlane 🙂

teed on üsna selged ja nende äärekivid ka. muidugi tuleb arvestada jalakäijatega, kui nad ikka koonduvad madala äärekivi poolsesse serva, siis tuleb vahel kõrgest ka üles ukerdada, oeh. ja üldse, kesklinna pool on suvel keeruline sõita, olengi pidanud marsruuti muutma, et teele jääks võimalikult vähe turiste. päris vältida ei õnnestu.
vahel varieerin natuke. no mitte palju, sest päris kesklinna üritan ikka vältida. ja Soo tn on remondis. aga mingeid variante ikkagi on.

oma kiivri ja valmidusega igal ristmikul seisma jääda ja vbolla ka seelikuga pole autojuhtidega samuti suuremaid probleeme olnud. paar korda on küll olnud tunne, et läks napilt, aga üldiselt ollakse viisakad. jalakäijatele tagant lähenedes on isegi keerulisem. ma ju pole sportlane ja sõidan seega kõnniteel (millest osa ilmselt polegi rattatee ka). ja vahel isegi nagu on ruumi, aga inimene kõnnib keset teed, veel natuke sinkavonka ja siis nuputagi, mis teha. vahel sõidan üle muru.
kella annan harva, sest selle peale tekib tavaliselt väga kaootiline sigimine, mis ei tee asja paremaks. kaugelt kella andes nad ei reageeri jälle tavaliselt. aga kuna mul reeglina ei ole kiiret, siis sõidangi tihti neil lihtsalt sabas, kuni tuleb sobiv möödumismoment.
kusagil baltijaama kandis küll ühte tüüpi riivasin, aga see oli üks neid haisvaid ja tuikuvaid tüüpe. põhimõtteliselt see riive ei muutnud kummagi trajektoore.

niisama lambist ma rattaga sõita ei viitsi kusjuures. no et läheks teeks mingi ringi kusagil, ei-ei. ikka eesmärk peab olema.

eile koju liikudes sain ma ühe valgustuse osaliseks. ei kõigutanudki, oluliselt. pigem läheb kategooriasse, et ‘hea teada’. seletab mõndagi.
õhtul plekkpingil oli teine meri. sama meri. ja pudelikorjajad.
veel hiljem sain segamatult edasi lugeda.

ride-a-cycle