Hannah Arendt

eile kinokultuur Sõpruses. ma tegelikult ei tea Hannah Arendtist mitte midagi. ei teinud netist uuringut ka enne, nii et läksin nö puhta lehena.
aga film oli hea. muidugi, kes otsivad actionit, seda ei olnud seal kohe üldse. aga sügavust ja mõtlemisainet küll.
jah, ilmselt Arendt oli mingis mõttes oma ajast eest. ka oli sõjast veel ikkagi suhteliselt vähe möödas ja seega inimesed sed puudutavatel teemadel tundlikumad. ning nagu me pärast arutasime, see, et massid ei pruukinud artiklite sügavamast mõttest aru saada, on mõistetav. aga et ka akadeemiline kogukond suhtus nagu suhtus, oli üpris hämmastav. sest noh, mina, selline mitteakadeemiline ja mittefilosoofiline inimene, ei tabanud ära, kust tuli mängu kurjategija kaitsmise argument.
muidugi, see on ainult film ning esitatud samuti mingis võtmes..