juttu, ikka arvutist ja tervisest

vaatasin just, et nii ammu pole pilti olnud siin. aga ei saa ka praegu. kolisin asju arvutite vahel ja enamik pilte on seega välise ketta peal, siin, uues arvutis, on vaid need, mis on vaja kiiremas korras ära teha – ehk tööasjad.
ja mida ma ei saa normaalselt teha.
sest terve nädalavahetus oli lihtsalt väga hull olla. täna on küll veidi parem – aga ainult seni, kui ma liigun ja midagi teen. kui ma siia istun, siis 10 minutit on enamvähem viimane piir, kaua suudab olla. tööl ajasin ka iga natukese aja tagant end püsti ja koperdasin toas ringi. osa tööd tegin ka püstijalu ära. no mis parata, eksole?

mult on küsitud, et kas ma oppi kardan ka.
no muidugi kardan, ei saa ju nii, et üldse ei karda.
aga teisalt kaalub selle hirmu üles teadmine, et peale oppi on parem. kogu valu ei kao korraga ja haavavalu jääb on kohe kindlasti, aga nii laias laastus ei topi keegi mulle enam siili jalgade juurde voodisse ega okastraati jala sisse. ning see on märksa olulisem, kui see hirm, et midagi võib juhtuda. ilmselt pole tänava ületamine ka ohutum kui selline operatsioon.

no ja see uus arvuti, kuhu ma siin asju tõstnud olen: ma võin olla hädas resoga ja ühe-teise asjaga, täiesti oma viga noh. aga samas win7, mida ma natuke pelgasin, meeldib mulle küll. okei, natuke peaks kujundama ja konffima, aga üldine loogika (muidugi mitte MS-i oma poolt välja nuputatud) meeldib. võib-olla küll seepärast, et mu XP oli ka natuke ära häkitud ja juba seal oli mul näiteks natuke sarnane kiirkäivitusriba jms. kuigi jah, mitte päris nii nagu nüüd.
ja kuna ma sain selle arvuti juba pealeinstallitud programmidega (väga mõistlik valik, arvestades, et mina ei tellinud midagi ja ilmselt pandi see meie firmas peale, mitte müüja poolt; tavaliselt mulle ei meeldi, kui mu arvutisse on mingeid asju niimoodi topitud), siis olen saanud kümneminutiliste juppide kaupa ka Adobe Lightroomiga lähemalt tutvuda. kui mu esimene põgus kokkupuude sellega oli segane ja arusaamatu, siis nüüd mulle juba täitsa meeldib ja ilmselgelt teebki see mu töö lihtsamaks. kuigi mitte veel kiiremaks 🙂