hooajakaubandus ei sobi ketipoodi??

näed siis, lugesin sellist toredat seisukohta Õhtulehest, millele kirjutaksin kahe käega alla.
ahjaa, et ei saa ju, et valik peab kogu aeg sees olema ja aastaringselt sama? kuulge, kauplused, see on jama ju!
miks siis on suvel lettides (nii lahtistes kui pakendatud) saadaval suur hulk erinevaid grilltooteid, mida talvel ei ole? või miks on praegu leida heal juhul ühte sorti verivorste, aga talvel on teine valik?
ah et selline nõudlus on? aga kodumaise normaalhinnaga aedviljanõudlus hooajal? seda siis ei ole või? kusjuures ma väärtustan väga neid poode, mis kodumaist hooajakaupa müüvad. mitte et neid väga oleks: aga Stockmannis kohtab sellist asja, ja ka oma väike kodupood müüb värsket soolakurki just nüüd – ning mul ei tule ometi pähe jalgu trampides seda neilt nt veebruaris nõuda.
kusjuures olen kogenud küll ja küll (suurtes ketipoodides, et pole sugugi kõik tooted kogu aeg saadaval ja nii mõnigi konkreetne toode on vahel otsas. mis ime selle kodumaise aedviljaga siis on, et see ei tohi vahepeal otsa saada.
aga seni astun rõõmsalt turule või väikesesse poekesse ja ostan sealt kodumaist (ja mittekodumaist) hooajakaupa.