dallas, p2ev 11

ma olen nyyd l6unas88gist nii palju toibunud, et suudan kirjutada ka 🙂
t2na l2ksime kaema White Rock Lake’i. sealt m88da s6itnud oleme korduvalt, aga seekord k2isime ikka l2hemal.
see on siis tegelikult yks paljudest paisj2rvedest siin, selline mitte just pisike. ymbes j2rve on palju kohti huvitegevuseks, samuti saab ymbes j2rve joosta-rattaga s6ita ja vist ka ratsutada. on jahisadamad ja koerte ujutamise koht, kyllap kusagil on inimrand ka.
kuna t2na oli jahedam ja ysna tuuline, siis oli selle 22res p2ris lahe. tegime paar peatust ja vaatasime ringi.
edasi oli soov n2ha m6nda eliitsemat piirkonda, mis ka igal pool soovituste nimekirjas on. esimene oli ysna kesklinna l2hedal, Swiss avenyy. lyhidalt on tegu eelmise sajandi algul loodud ysna kompaktse, kui eriilmeliste majadega puiesteega, mis yhendab veidi luksuslikuma elustiili kesklinna l2hedusega. hetkel on suur osa sellest t2navast meie m6istes muinsuskaitse all.
seej2rel suundusime l2bi Highland Parki ja University Parki p6hja poole. veidi l2hemalt ka nendest nn Park Cities’dest. omal ajal, ca 100 aastat tagasi, kui need ehitati, olid need kenasti Dallase linnast p6hja poole. algselt plaaniti need 22relinnadeks, aga aja jooksul on Dallas kenasti nende ymber kasvanud. kuid pargilinnad ei hooli sellest, nende kohta 8eldakse isegi, et seal on ‘elu mullis’. neil on oma linnavalitsused, oma p22stemeeskonnad ja yhine koolipiirkond, mis ei k2i yldse Dallase alla. elanikud on endiselt rikkad ja tunnevad end seal kaitstult. neil on oma kirikud, mis on suuremad ja uhkemad kui suur osa muid kirikuid. neil on ka oma ostukeskused 🙂
meie aga suundusime veidi rohkem p6hja, Strait Lane’le, kus on samuti V2ga Vinged majad. aed oli praktiliselt k6igil ymber, m6nel ka sellised v2ravad, et n2ha polnud midagi. mida n2gime, olid silmn2htavalt rahah6ngulised majad. mis oli lihtsalt suur, millel oli hiigelsuur park ees, nii et maja vaevalt paistis ja nii edasi ja edasi. huvi korral guugeldage pilte ja vaadake ise. igatahes meie lollidekyla jms j22vad ikka pikalt alla.
jajah, kui ma v6idan mingi Eriti Vinge loterii, siis v6iks omale sinna yhe talvemaja osta ju kyll 😉
l6una hakkas k2tte j6udma ja Frank leidis, et s88ks 6ige. algul m6tles ta yhele pitsakohale, aga siis otsustasime ikka kohaliku kasuks ja suundusime samas k6rval olevasse Snuffers’isse.
hoiatus: enne edasi lugemist s88 k6ht t2is!
novot, ja eksole, v6tsime v2ikesed Cheddar fries’id koos lisanditega (peekon, jalopeno ja roheline sibul) alustuseks. teate, te ei kujuta ette, KUI head need olid. t2iesti ogaralt head. no ja muidugi rammusad ka.
aga v2ikese portsu v6tsime just selleks, et syya midagi muud peale. ehtsalt ameerika stiilis ikka burksi. no ja taas – 2rge v6rrelge mingi burksiga, mida meil saab. k6igepealt nad kysivad, et mis kypsusastmes burksi, siis see tehakse v2rskest hakklihast, saiad on ka koha peal kypsetatud ja puha. ning burksi suurus on selline, et peale oma poolt v2ikest portsu friikaid (neid oli yks ports kahe peale) ei j6udnud ma burksi l6puni syya. ahjaa, mul oli bbq burger, frank v6ttis tavalise juustu ja peekoniga.
millest oli kahju, oli see, et tal oli salat seal vahel ja mul mitte – samas ma ei suutnud salatiga burksidest ka midagi valida.
igal juhul seda j2rgi j2tta oli p2ris raske, aga no s6na otseses m6ttes ei mahtunud enam sisse.
v6i nojah.
tegelikult mahtus 😛
sest yle tee oli Marble Slab Creamery, kus myyakse koha peal tehtud j22tist. kui te arvate, et ma suutsin sealt tyhjade k2tega lahkuda, siis nii see ei olnud. v2ike kohvij22tis shokolaadin88pidega.. systeem on nii, et valid j22tise ja yhe lisandi ja siis nad miksivad kokku. sisse minnes arvasin kyll, et ei v6ta midagi, aga, aga…
nojah.
sellest l6unast on ca viis tundi m88das ja ma tunnen end ikka nagu t2idetud jalopeno.
et miks just jalopeno? sest see on k6ige popim aedvili, mida t2idetakse 🙂