dallas, p2ev 10

t2na oli suhteliselt mittemillegitegemise p2ev. tibi pidi kella 3 ajal arstil olema (kuhu ta l6puks ikkagi n6ustus minema) ja see seadis omad piirangud. infoks, et midagi tal hullu ei ole, ikka lihtsalt p6rutus.
hommikul k2isime m2nguasjapoes ja hobipoes. m6lemas oli kyll huvitavaid asju, aga mingit v2ga vapustavat muljet ei j2tnud kumbki. muuhulgas sai selgeks, et trikilohet Dallases leida on p2ris keeruline, lausa praktiliselt v6imatu. ma ytlen, et Tallinnas leiab lambist rohkem. automudelitega sama ja ega Legodegi valik midagi vapustavat ei olnud. hinnad on veidi madalamad kyll, seda peab ytlema.
p2rastl6una saigi niisama maha m8lutatud. ega sellise palavaga siin yksi kusagile jalutama kipu; l2him ‘nurgapood’ on ca 5min autoga s6ita pealegi. no see-eest on siin tyypiline, et suurema ristmiku k6ik nurgad on t2is 2ripindu: bensukad, mingid suuremad poed, paar pisemat, hulk s88gikohti. selliseid lihtsaid t2nava-22rseid poode, nagu Torontost m2letan, siin oluliselt ei ole. 20-aasta tagusest Kanada-reisist on just meeles, kuidas poodide rida pani piki t2navat, kaup otsapidi t2navatel demonstreeritud – siin seda ei ole. muide, ka v2iksemates asulates eriti mitte. ikka on 2rid pigem ristmikel ja piiratud parkimisaladega.
yhistransport on siin ka t2iesti. bussipeatusi olen n2inud t2itsa veidrates kohtades, no tavaline suurem t2nav, kolm rida yhes, kolm teises suunas, pole 6ieti k6nniteedki ja siis on korraga bussipeatus. umbes nagu see, mis meil J2rvevana tee keskel on.
ja siis on neil selline trammi-moodi asi, mida nad nimetavad rongiks ja millel on jaamad ja yles6idukohad t6kkepuudega ja puha. no ma saan aru jah, et meie n2gemus rongist on midagi kolesuurt; aga ma olen ju k2inud ja n2inud ka natuke ja mina liigitan selle asja trammiks. aga nemad v6ivad sellesse ju rongina suhtuda. ykski neist pole aga piisavalt l2hedal meile, et neid kasutada.
oravaid n2en ma siin pea iga p2ev. siinsamas maja ees puu peal, aga ka nt State Fairi pargi juures n2gin. ja siis on konnad, no t2itsa h2mmastav, ise n2gin t2na, kuidas pererahva koer siinsamas hoovis konnaga m2ngida yritas.
t2na poest l2bi tulles v6tsin omale natuke aed- ja puuvilja. vot minu v66rustajad on sellised, et neil on kapis igast tshipse ja v2rki (ja kylmikus muidugi dieetkoolat), aga aedviljandusega on lood kehvad (v2lja arvatud need hallid oad). novot, ma pole kodus sellele m6elnud muidugi, aga siin tunnen puudust. ausalt, n2iteks kartulit olen ma siin ainult kuskil s88gikohas friteeritult saanud. ometi on poodide k88giviljaletid igast asju t2is, valik on ikka parem kui meil (ja ma ei r22gi siinkohal tshillipipardest, mida on siin saada nii 3 sorti t2iesti suvalises poes) – ja nad ei s88 seda. minu jaoks ikka suhteliselt imelik.
aga ma ei arva, et see on siin yldine teema, eks ikka inimestest s6ltub.
s2tin nyyd magama 2ra t2naseks.