dallas, p2ev 8

te v6ite seal eestis ju m6elda, et jube soe oleks jube hea – aga tegelikkus p2ris selline ei ole.
k6igepealt ma 2rkasin enne kella, nii et ma olin ysna v2he maganud ka. juba mingi kell 7 hommikul oli 6ues 24 kraadi, mis on muidugi siuke kena temperatuur.
v6tsime bensukast s88gid-kohvid ja p6rutasime talli juurde.
tee peal sai yhest kilpkonnast m88da man88verdatud ja teine teelt k6rvale t6stetud. nii oravate vahele.
haagis autole taha, hobused peale ja liikuma.
ega ma t2pselt ei teadnud, kuhu ja mis. mulle r22giti kyll, aga no ega mu inglise keel ka nii hea ole, et ma kiirest r22kimisest vingelt aru saaksin. samas, mis siin ikka – eks ma n2en ju, mis saama hakkab.
s6itsime m88da vanglast ja siis noortevanglast ja siis olime mingi Dallase sherifimaja juures, mis asub linnast v2ljas. v6i tegelikult oli see vist mingi laskeharjutuste koht, v6i mina ka aru ei saanud. igal juhul tulistamisest mulle midagi r22giti ka eile, aga ma ei hakanud t2na end suruma, et tahan ka.
kell oli 9 ja p2ikese k2es olla oli juba paha, hoidusin varju.
sinna koguned veel mingi kari hobustega tyype, m6nigi tegi minuga ka juttu (see ameeriklaste haudujuduu ikka) ja pikapeale sain selgeks, et tegu on Dallases ilmselt loodava ratsa-abipolitseinike salgaga. st see nii kohe ka v2lja ei koorund, ikka tykk aega l2ks.
no igal juhul oli m6te hobuste harjutamises, et nad ei ehmuks nt kergelt jms.
mina istusin veidi eemal puu all ja lugesin raamatut. j6le palav oli.
nii nad siis seal tegid igasuguseid harjutusi ja l2ksid kaugemale v6sa vahele 2ra, kui Frank 2kki joostes auto poole lidus ja hyydis mulle, et tibi kukkus.
l2ksin siis muidugi ka teiste poole, et kas saan abiks kuidagi olla. noh, ega ei saanud kyll. aga siiski, v2hemalt pakkusin ikka mitu korda, et teen midagi.
ega muidugi keegi tea, kui hull asi on, tibi p6mst sai mingi aja p2rast hobuse selga tagasi.
vahepeal kogunes enamus rahvast koosolekuruumi (oooo! konditsioneeritud tuba, l6puks ometi!), kus sain natuke bbq liha ja vorsti ning kartulisalatit ja kooki syya. ja koolitus k2is ka k6rvale.
kui me peale kahte tallide juurde tagasi j6udsime, oli 6ues ikka t2iesti saun. puhtalt liigutamine ajas higistama. ma ei teagi, arvestades, et praegu on +36, v6is siis kraad-paar rohkem olla.
terve tagasitee ‘koju’ nokkisin teri – ehk hoidsin vaevalt oma silmi lahti.
ma ei hakanud tibist ette dushi alla kobima ja m6tlesin, et las ta k2ib 2ra, kyll ma j6uan. t6mbasin oma voodile ja – 2rkasin tunni aja p2rast, peavaluga. kuigi ma j6in oma meelest ysna palju, nii et ma ei teagi, kas see oli mingi v2simuse teema v6i dehydratsioon v6i k6ige t6en2olisemalt m6lemad kokku.
enne dushi alla minekut v6tsin tableti ja nyyd olen joonud p2ris palju ja l2heb natuke paremaks.
tibi selg on muidugi ysna hull ja ta kyll vahepeal liigutab, et mitte kangeks j22da, aga siis lamab voodil. ja ma nyyd ei oska kuidagi pihta hakata, et tal oleks parem (kui ei tuku parajasti) k6val p6randal pikali olla..