dallas, p2ev 5,5 :P

lihtsalt et pool p2eva on ees, siit 5,5. aga ma pole kindel, kas ma 6htul j6uan kirjutama, nii panen p2eva esimese (ysna laisa) poole siia kirja.
hommikus88gile l2ksime Good 2 Go tacosse, mis on selline pisike letike yhes ‘rohelises’ bensujaamas, kus on ka v2ike 8kopoeke. Tacokohal kodukat polegi, info ongi twitteris ja feissbuukis. menyy muutub iga p2ev, s6ltuvalt sellest, mis toorainet nad saavad. st k6ik ei ole mahe, aga on kohalik ikkagi. ehk selline tore kontseptsioon, mis mulle v2ga istub.
Frank igatahes leidis, et p2ris head tacod on ja arvas, et sinna v6ib teinekordki minna.
see ei ole neist yldse kaugel, aga ma saan aru kyll, arvestades siinset toidukohtade arvu, v6ib (eriti kuna tegu on pea olematu suurusega s88gikaga) igasuguse jama otsa sattuda.
hea oli see, et kuna me tacod l2ksid kogemata vahetusse, 6nnestus tal syya ysna mitu tykki bataati 2ra, enne kui aru sai, millega tegu ja et ta muidu seda ei s88 😛
see koht oli yks minu v2hese kodut88 osa muide 🙂
edasi j2tkasime samal lainel ehk kylastasime kahte 8komarketit. no neid ei saa nimetada poodides, suurem oli nii umbes haabersti rimi m88tu – ja ainult toidukaupa t2is.
esimesena l2ksimegi sinna ysna lyhidalt avatud olnud Park Lane WholeFoods Marketisse. selline suur, valge, kena pood t2is kohalikku ja mahedat. mitte kyll 100%, aga suures osas. valik oli ikka v2ga lai ning h6lmas ka kulinaariat, kooke, noh.. midaiganes sa toidupoest osta tahaks (ja seda ka, mida keskmine eestlane tahta ei oskagi). ameeriklaste lemmikud kylmutatu dpitsad (mahedad) olid muidugi olemas; samas aga ka lihtsalt valmis pitsa: v6ta kile pealt ja topi ahju!
yhes6naga, oleks raha ja v6imalusi ja vajadusi, siis ma oleksin seal ostuorgia teinud. aga mida ma maitsen, kui koju tuua saab ainult pisku ja p2rast j2rgi saatmine maksab jubedalt palju.
(jah, ma leidsin koha, kust saab USAst toitu tellida eestisse ka!)
yldse mitte kaugel on aga vanem pood, Dallas Central Market. see oli pisem ja h2maram selline, kuid valikuga ei j22nud alla midagi. ilmselt natuke v2hem kaupa oli, sest pinda oli v2hem. aga muidu ikkagi selline tihkelt mahedat-kohalikku t2is pood.
sealt ostsin ka t2naseks salatimaterjali.
mind paneb h2mmastama, kui v2he ma olen siiani v2rsket salatit toidu k2rval siin n2inud. eks see s6ltub kohast ka, aga minu kogemuse j2rgi on salat pigem erand kui reegel. ja neil kodus ka, keraamilised juurikad on kausis, aga muidu on m6ni yksik puuvili ja k6ik. ometi ei maksa need siin suurt midagi.
kuna minu hing (ja ihu) ihkab rohkemat kui tortillad ja oad ja riis, siis teen ise salati 🙂
toidust veel r22kides: viimastel p2evadel olen siiski hakanud t2hele panema ka pakse inimesi. selliseid t6eliselt suuri. ma ei ytleks, et neid on siin kohutavalt palju, aga neid ikka on ja m6ne puhul ei usuksi, et nii paks saab olla.
ma m6tlesin natuke selle s88giteema yle ka ja t6esti: tortillad, oad, riis.. sysivesikut suurel hulgal. ning see dieetkoka ei p22sta selle juures ju!
t2na 6htuks on yhe j2rve 22res mingi kontsert plaanis.