lihtne karrikana

selline lihtne karrikana retsept, mis jõudis minuni lapse isapoolsest suguvõsast. vahepeal ei teinud seda mitu aastat, aga kuna lapsele see väga maitseb, siis sai tänasel päeval taaskord see ette võetud.
kuna mul kirjalikku retsepti ei ole, siis panen kogused üsna ebamääraselt. karrisid on ka erinevaid, samuti soovitakse erineva teravusega toitusid. nii et igaüks peab ise proovima 🙂
2 kanafileed (ca 400g)
5-6 küünt küüslauku
1 keskmine sibul
150g kuldseid rosinaid
300g kookospiima
veidi keevat vett
2-4tl karrit (sõltub karrist ja sellest, kui teravamaitselist kastet soovid)
1-2tl kurkumi (võib ka ära jätta, kui ei ole; siis tuleks veidi rohkem karrit panna)
soola, suhkrut, õli
puhasta sibulad ja küüslauk, haki peeneks. kanafileed lõika ribadeks.
pane haudepannile või -kastrulisse paar supilusikatäit õli, lase kuumaks ja lisa sibulad-küüslaugud. hauta segades kuldseks ja üsna pehmeks.
lisa karri ja kurkum, sega, vajadusel lisa törtsuke õli. kalla segule veidi keevat vett. lisa kanatükid, sega ja jäta kaane alla hauduma keskmisel kuumusel.
hauta ca 10-12 minutit, kuni kanatükid on pehmed. lisa rosinad ja kookospiim.
lase keema ja vajadusel keeda natuke ilma kaaneta, et liiga vedel ei jääks (jahtudes see tahaneb ka). maitsesta soola ja vähese suhkruga.
serveeri riisiga. parim on pruun riis, seekord mul omal kahjuks ei olnud. riisivesi on paras keema panna enne kastme tulele panekut.
võib kasutada ka nn kookosekoort, siis tuleb lõpus natuke vett juurde panna. karripasta võib ka olla karri asemel, kuid selle koguseid ma ei oska öelda.

karrikana479.jpg