vässpuss

eksole.
ma olen olnud eeskujulik. ja mida ma selle eest saan? ainult 500 Internal Server Error!
käisime perega turul, ostunimekiri kaasas ja me ei ostnud eriti palju rohkem, kui seal kirjas oli. tõeliselt hea saavutus. emotsiooniostuks oli mais ja lapsele magus saiake. isegi piima sain turult, sest lahtise piima putka müüb nüüd 2liitriseid kanistreid ka. peaasi, et ma seda ikka nüüd kaasas kannaksin ka. sest muidu on turul piim ju kallim kui poes.
siis ma lubasin ikkagi selle projektiga tegeleda, mis pidi juba edasi lükkuma. sest ikka nagu on mingi huvi selle vastu. ma olen ise ka end juba asjadega peaaegu et kurssi viinud ja adun teemat. kuigi ausalt, ei ole väga lihtne võtta üle projekti, mille kirjutamise ja algmõtete juures ma ei ole olnud. aga eks ma teen seda siis veel.
siis tegin kooki, pärmitaigna õunakat ja puha. see pole üldse raske, aga ma ei ole mingi koogiküpsetaja miskipärast. isegi vananenud kuivpärmiga kerkis mis mühises. õunasai tuli välja, ma naersin. no et pole vaja moosi saiale peale panna, õunad ja kaneel kohe peal. isegi väikese biskviidi tegin peale.
ja siis oli korralik liha ja mais söögiks. RM-il oli raskusi, sest tal tuli veel üks hammas ära. nüüd on tal puudu ülevalt kaks keskmist ja alt siis mõlemal pool nende kahe kesmise kõrval olevad. kusjuures minu meelest need ülemised tulid juba emmu ära ja uusi hambaid nagu lihtsalt ei ole asemele tulnud. ma püüan praegu meenutada, kas esimestega läks ka sama kaua aega või mis?
siis läksin raamatuid ära viima. jalgrattaga.
300 meetrit kodust selgus, et kummid on jõle tühjad. hästi kõva ja kandiline oli sõita. kuna ma olin hilinemas, siis kihutasin edasi. kusagil käis mingi ilge kolin ja mulle tundus, et kas äkmki taga mõni kodar läks katki, aga ei midagi, kui siis raamatutega kohale jõudsin, selgus hoopis, et ratta küljes olev rattapump oli otsustanud meie juurest lahkuda. just siis, kui teda vaja oli! aimas ohtu?
sõitsin sama teed tagasi, tähendab, jalutasin, ratas käekõrval, aga pumpa ei leidnudki. ikaldus, ma ütlen.
siis sorteerisin kodus oma plaate edasi. lasin need riiulitest põrandale kuhjata, sest siis ei ole mul pääsu. muidu ma leian alati sada põhjust seda tööd ette mitte võtta.
ma ikka aegajalt olen pilte plaatidele kirjutanud jah. nagu selgus, on suur osa pilte kahel või isegi kolmel eri plaadil. eks see selgub siis, kui üks suur kõvaketas koju juurde ilmub ja ma üritan kõik ühte kohta ära kopeerida, et süsssssteemselt arhiveerida.
no pigem olgu mitmekordselt kui et pole üldse. nagu sõbranna M. just rääkis, et kui arvuti omadega õhtale läks ja selgus, et veebigalerii oli ka temaga suhtlemise tasumata arve pärast lõpetanud (no suvi oli ja ta ei käinud netis), siis tal ei jäänudki mingeid pilte lastest kusagile.
mulle tundub ka negatiiv märksa parem säilitusvahend. vesi ja tuli (suur kuumus) küll ohustavad negatiive, aga mahakukkumine ja aeg iseendast mitte.
musa on endiselt mingid asjad puudu, ma ei saa aru. minu lemmik-originaalplaat ongi kadunud! ainult ümbris on alles. niuc. nii juba mitu aastat. ja mõned plaadid saan jälle ostasse müügile suruda. kuigi ma arvasin, et sellega on asi ühel pool.
no ja siis aitasin sõbranna M-il veel uut veebigaleriid nokkida. ma saan aru, et need softid on tehtud väga mitmekesised ja vinged, aga alati pole kõike nii peenelt vaja. igal juhul arvasin, et paneks Gallery2 kõrvale Gallery1 ka, et las ta siis proobib. aga selle peale annab zone virutaalserver mulle mingi error 500 ja kisa, et kae oma .htaccess üle. logifail, kuhu ta mind suunab, viitab ainult reale 13.
pekki, ma ütlen, südamest kohe!
mul on juhe koos, ma tahaks ühe kiire ja lihtsa installi teha, nagu mulle lubati, ja nüüd mul ei ole õrna aimugi, mis seal .htaccessi real nr 13 valesti on. rida nagu iga teinegi.
ning kui me otsisime välja hunniku träni, mida pudukaubaturul müüa, siis selgus muidugi, et sel nädalal turgu siiski ei toimu ning me pidime kõik need potsikud ja nätsikud tagasi panema.